Lowland Outdoor

Lowland Outdoor is een Nederlands merk waar wij als Surviking compleet achter staan. 

Lowland Outdoor maakt en vult zijn slaapzakken op Nederlandse bodem! Naast slaapzakken maken ze ook tenten, die geschikt zijn voor expedities. Lowland Outdoor is gespecialiseerd in met ,ethisch verantwoord dons, gevulde (expeditie)slaapzakken maar heeft daarnaast ook nog een hele collectie met outdoor accessoires zoals tent- en sneeuwharingen, flightbags, ponchos, tarps etc.

Om de kwaliteit van de slaapzakken te garanderen worden de slaapzakken nog steeds in het eigen atelier in Maarsbergen met dons gevuld. Iets waar zij trots op kunnen zijn.  Daarnaast blijven ze op zoek naar nieuwe innovatieve producten. Ze vertegenwoordigen oa. ook de regenkleding van “Mac in a Sac” en het slaapmattenmerk “Klymit”. De fabriek, showroom en winkel is gevestigd in Maarsbergen, vlak langs de a12. Hier kun je altijd terecht met vragen over je slaapzak of andere outdoorgear.


De Lowland fabriek in Maarsbergen.


De klanten van Surviking, krijgen tijdens de trektochten een slaapzak van Lowland Outdoor in bruikleen. Dit zal een synthetische gevulde slaapzak zijn uit de Pulsar serie. Op deze manier verzekeren wij je van een comfortabele en warme nachtrust tijdens onze trekkings. Bij de synthetische slaapzakken van Lowland Outdoor doe je geen concessies op gewicht en warmte. De gewichtskwaliteit verhouding is in onze optiek uitstekend. Ook bij de verhuur van slaapzakken verstrekken wij een Lowland slaapzak uit de Pulsar serie.Maurice, de oprichter van Surviking, slaapt zelf tijdens zijn trekkings in oa. een Ultra Compact (dons), een Pulsar of een Serai 600 2 (dons) afhankelijk van de omstandigheden. De Ultra Compact is een lichtgewicht donsslaapzak met een gewicht van 430 gram. Ideaal voor zomerse omstandigeheden. De Serai 600 2 heeft een comfortwaarde tot zeker -10 graden celsius en is gevuld met 700 gram ganzendons met een vulkracht van 750 Cuin. Deze wordt gebruikt in winterse omstandigheden in Scandinavië waar de temperaturen veelal ver onder 0 liggen.Kijk hieronder het filmpje van de winterprodcutie van 2018.

Neem een kijkje op de website van Lowland Outdoor door op onderstaand logo te klikken.