Meerdaagse Trektochten in Noorwegen | Surviking

De mooiste Hiking & Trekking Trektochten door Noorwegen

Surviking is dé specialist voor een meerdaagse Trektocht door Noorwegen. Wij organiseren meerdere keren per jaar een Meerdaagse Trektocht in Noorwegen. Dit doen we op Ski’s, Sneeuwschoenen, per Kano en uiteraard te voet, Hiking. Onder begeleiding van onze ervaren guides, ga je samen met een groep 6 dagen of langer de wildernis in op trektocht door Noorwegen, We stappen tijdelijk uit onze drukke en technologische wereld, en gaan daarbij terug naar onze oorsprong in de natuur. Tijdens de Trektocht Noorwegen delen we onze tijdelijke thuisbasis, the boreal forest, met onder andere Elanden, Beren, Lynxen, Wolven en steenarenden. Unieke ervaringen en mooie uitzichten zijn gegarandeerd tijdens deze reizen. Bekijk hieronder ons aanbod en kies jouw favoriete Noorwegen Trektocht!

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 95+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale beleving
 • Unieke Experience
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Phil

De Herfst Survive Trektocht in Noorwegen 🇳🇴, georganiseerd door Surviking en uitgevoerd door Maurice & Koen, was top. De aangename en professionele instructeurs hebben er een topmerk van gemaakt !!! Fantastische omgeving en een toffe bende waren een surplus. Dikke pluim voor Surviking 👊🏻 …

Annet

We hebben een fantastische langlauf tocht in Noorwegen gehad, met hele prettige, gezellige en deskundige begeleiders en een flexibele organisatie. Ook heel fijn dat uitrusting, zoals een donsjas, allemaal gehuurd kon worden zodat we niet voor een eenmalige reis heel veel kosten hoefden te maken. Annet

Fabian

We hebben genoten van een perfect verzorgde hike! Maurice liet ons de mooiste plekken zien van het fantastische landschap rond Blefjell. Hij is een heel aangename gids die zich goed in kon leven in mijn twee kinderen en mij waardoor het voor ons allemaal een hele fijne week was! We willen hem en Surviking zeker aanbevelen!

Roderick

In maart 2022 mee geweest met de wintertocht in Noorwegen. En dan niet de editie met de overnachtingen in een hut, maar met je eigen tent en slaapzak in je rugzak. Ja, het was wel eens koud en ja, 's nachts wakker worden en dan je adem als condens weer in je gezicht terugkrijgen van je tentdoek. Maar wat een belevenis; van een top ontvangst op de startplek om alle deelnemers te leren kennen van die week, tot onderweg uitleg over kaartlezen, sporen herkennen in de sneeuw, de fases van een kampvuur maken met een paar vonken (geen aansteker!!!) tot de heldere nachten met meer dan 70 kilometer zicht en heldere nachten. Dank je wel team Surviking!

Berber

Onwijs genoten van de huttentocht op sneeuwschoenen in Noorwegen. De reis omvatte alle elementen: fijne begeleiding, interessante weetjes, fysieke uitdaging en werkelijk adembenemende omgevingen en uitzichten. Zonder twijfel zou ik nog een keer een reis bij Surviking boeken. Dank!

Meerdaagse trektochten in Noorwegen - Surviking 2

De mooiste trektochten in Noorwegen onder begeleiding van professionals

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme natuurbeleving. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Noorwegen.

Ga mee op een meerdaagse trektocht door Noorwegen en laat je betoveren door het zeer fraaie bergachtige landschap. Wildkamperen met unieke uitzichten in de wildernis of hiken van hut naar hut waarbij na een actieve dag de houtkachel lekker aankan. Bij Surviking kan het allemaal!

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

 

Meerdaagse trektochten in Noorwegen - Surviking

Wat kun je verwachten op een trektocht in Noorwegen?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

Een impressie van onze Trektocht in Noorwegen

 

Benodigdheden

 • Juiste kleding en/of uitrusting
 • Reisdocumenten
 • Reisverzekering
 • Goede conditie
 • Goed humeur

Bij de reizen kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren. Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

Veelgestelde vragen

Voor een meerdaagse trektocht door Noorwegen heb je in ieder geval naast goede wandelschoenen en kleding een goede trekkerstent, matje, slaapzak en rugzak nodig. Surviking biedt per reis een Surviking Uitrusting Pakket aan met daarin de genoemde basiselementen specifiek voor de betreffende reis. De overige materialen worden genoemd in de brochure van de reis onder het kopje 'paklijst'.

Dat ligt eraan wat je wilt doen, maar hiken kan in principe het beste vanaf begin Juni t/m half Oktober. Ben je eerder (Mei) dan heb je veel smeltende sneeuw en kun je op veel plekken niet komen. Van Januari t/m April is een zeer geschikte om te sneeuwschoenwandelen of te Toerlanglauf skiën. 

Je vindt uitgestrekte taigabossen met hoogveen en rotsachtige berglandschappen met toendra boven de boomgrens. Je hoeft niet heel hoog te gaan voor een fantastisch uitzicht of een mooie zonsondergang. Vanaf de Gaustatoppen (1883m) kun je bijvoorbeeld het gehele zuiden van Noorwegen zien rondom.

Zorg voor een goede conditie en dat je spieren en pezen gewend zijn aan de belasting van bergwandelen met een rugzak. Je ontvangt van ons een informatieblad met daarin tips en oefeningen om jezelf fysiek voor te bereiden. Daarnaast werken we samen met Rayu voor als je behoefte hebt aan 1 op 1 begeleiding om je klaar te stomen fysiek en mentaal voor een Meerdaagse Trektocht.

Het Start To Hike Weekend van Surviking is de ultieme start voor de beginner. Dit weekend is onderdeel van de Surviking Start to Hike Academy met uiteindelijk als een einddoel een meerdaagse Trektocht door Noorwegen. 

Heb je een goede conditie en ben je fit, dan zou je ook direct mee kunnen op een Meerdaagse Trektocht in Noorwegen.

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank â–¶ï¸