Start to Hike Academy

v.a. € 1.395,00 Wat is inbegrepen?

Ontdek de wereld van het hiken met de Start to Hike Academy van Surviking.

Leer de essentiële vaardigheden van ervaren gidsen en ontvang deskundig advies over uitrusting en kleding, rechtstreeks vanuit onze Surviking Pro Shop. Van het omgaan met kaarten, kompassen en GPS tot het herkennen van wolken en weersveranderingen, ons uitgebreide programma bereidt je voor op zelfstandige meerdaagse trektochten, zoals die in Scandinavië. Ervaar het plezier van hiken tijdens een Start to Hike Weekend in Limburg en bereid je voor op een onvergetelijke herfsttrektocht in Noorwegen. Begin jouw avontuur met de Start to Hike Academy en ontdek de wereld van het hiken, stap voor stap.

Start to Hike Academy foto 1

Wat gaan we doen?

Wat kun je allemaal verwachten tijdens de Start to Hike Academy

Jaargang 2024


 

Start to Hike Academy foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

Tijdens de Start to Hike Academy komt o.a. aan bod:

 • Hiken & backpacken
 • Fysieke voorbereiding
 • Uitrustingskeuze
 • Wildkamperen
 • Vuur maken
 • Water drinkbaar maken
 • Kaart en Kompas
 • Weerkunde
 • Start to Hike Weekend in Limburg
 • Herfst Survival Trektocht in Noorwegen
 • Aantrekkelijke korting in de Pro Shop

Schrijf je nu in voor deze academy

Jaargang 2025
€ 1.395,00
Nog 6 van de 8 plekken beschikbaar

Trees for All

Met jouw inschrijving doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Impressie van deze academy

Start to Hike Academy

Wat zit er bij deze academy inbegrepen?

Inbegrepen in de Start to Hike Academy: 

Start to Hike Academy

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

Het uitrustingpakket voor de Start to Hike Academy bestaat uit:

Dit SUP pakket heeft betrekking op:

Start to Hike Weekend

Navigatie Pro Training

Herfst Survival Trektocht Noorwegen

*Al deze items zijn ook los te koop en/of te huur bij Surviking in de Pro Shop.

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 149,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat zeggen onze klanten?

Irma

Start to Hike weekend meegegaan. Professioneel en inspirerend. Absoluut een aanrader voor iedereen die hiken wilt ervaren! Brian en Maurice, thanks voor een top weekend!!! Volgende wordt Noorwegen !

Berry

In September 2022 deelgenomen aan de herfst survival hike , onder begeleiding van de enthousiaste gidsen George en Maurice kennis gemaakt met de adembenemende schoonheid van Noorwegen.  A A N  R A D E R !

Ingmar

ONVERGETELIJKE ERVARING
Over bergen, een hoogvlakte, door dalen en bossen, langs meren en door uitgestrekte drassige veengebieden, weg van alle comfort, door weer en wind trekkend…
Een fysieke en mentale uitdaging, elkaar helpend waar nodig, ervaren waartoe je in staat bent. Wat een avontuur heeft onze groep onder jullie begeleiding, Maurice en Bob, mogen beleven! Heel veel dank en … tot ziens bij de volgende tocht!

Nicole

In april 2024 heb ik meegedaan aan de Navigatie Pro Training van Surviking. Super zo’n training met gelijkgestemden. Fijne groep, top trainers en een goede verhouding tussen theorie en praktijk. Veel geleerd: achtergrondinformatie, de 1,2,3 methode, kruispeiling, gps, coördinaten en noodcommunicatie. We kregen zelfs een boeiende uiteenzetting m.b.t. geologie en er was voldoende ruimte voor gezellige gesprekken. Ik heb ontzettend genoten van dit outdoor weekend en nu al zin in het volgende onderdeel van de ‘Start to Hike Academy’. Kortom: de eerste kennismaking met Surviking smaakt naar meer! Aanrader! Dankjewel Maurice, Frans en Laurens.

Kleine impressie van Meerdaagse Trektocht in Noorwegen

 

Veelgestelde vragen over deze Start to Hike Academy

De betaling van deze Academy loopt via Surviking. Je ontvangt na het boeken een uitnodiging tot (aan)betaling. De aanbetaling van de Academy bedraagt 30% van het totaalbedrag. Het resterende bedrag, 70% wordt opgesplitst in 2 resterende termijnen van 30% (Q2) en 40% (Q3)van het totaalbedrag. De betaaltermijn op de Facturatie is 14 dagen.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Ervaring is in principe niet nodig, dat ga je opdoen tijdens deze Academy. Zorg wel dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. Tijdens de Academy gaan we tevens naar Limburg voor het Start to Hike Weekend waarbij we je de basics meegeven die horen bij het hiken en hier kun je ook je fysieke belastbaarheid testen en trainen. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om te kunnen deelnemen aan deze Academy is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op een voldoende startniveau is. Uiteraard heb je ruim de tijd om je tijdens de periode van de Academy te trainen en voorbereiden.

Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker uiteindelijk voordat we naar Noorwegen gaan 3 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

 •         Lichtgewicht trekkerstent 1P
 •         Geschikte slaapmat
 •         Geschikte slaapzak
 •         Rugzak
 •         Wandelstokken
 •         Kaart, kompas en GPS (Navi Training)

We spitsen de uitrusting toe op hetgeen we doen tijdens de Academy. Je krijgt bijv. een andere rugzak voor het Start to Hike Weekend in Limburg dan de rugzak die je krijgt voor de reis naar Noorwegen. Wandelstokken zijn dan weer niet nodig voor de Navigatie- & Meteorologie Training.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze Academy hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij de activiteit op dat momentmet de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.