Start to Hike Weekend

De reizen die gepland staan zijn helaas vol. Interesse? Laat je e-mail achter en wij nemen contact met je op.

Ontdek de basics van het hiken tijdens ons Start to Hike Weekend in de prachtige heuvels van Zuid-Limburg.

Of je nu op weg bent naar een meerdaagse trektocht of gewoon zelfstandig wilt verkennen, maar nog wat basiskennis nodig hebt, dit weekend is de perfecte start! Leer alles over het dragen van een rugzak, het opzetten van een tent, het kiezen van de juiste slaapzak en voeding, en bouw het vertrouwen op voor jouw volgende avontuur. Bij Surviking begint jouw wandelavontuur hier, met ons Start to Hike Weekend. Dit weekend maakt ook deel uit van onze Start To Hike Academy.

Start to Hike Weekend foto 1

Wat gaan we doen?

Tijdens dit Start to Hike Weekend verzamelen we in de omgeving van het prachtige Limburgse Gulpen op een leuke camping en zullen hier een nachtje overnachten. We besteden aandacht aan een aantal basic zaken zoals de tent, het slaapmatje en de slaapzak en voor vertrek uiteraard ook de rugzak en het schoeisel. We lopen dit weekend over 1 van de mooiste routes van Nederland met flink wat hoogtemeters naar Vaals, naar het drielandenpunt. We kamperen in de buurt van Vaals en lopen de volgende dag via een andere route weer terug naar Gulpen. We komen o.a. door het Vijlenerbos, het mooiste bos van Zuid-Limburg waar zelfs de Wilde Kat nog voorkomt en nog enkele andere zeldzame soorten.

Dit Start to Hike Weekend is onderdeel van de Surviking Start To Hike Academy en ideaal als voorbereiding op:
Herfst Survival Trektocht Noorwegen of de Wildernis Trektocht in Sarek, Zweden.

Start to Hike Weekend foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

Tijdens het Start to Hike Weekend komt o.a. aan bod:

 • Hiken met een backpack
 • Afstellen rugzak
 • Uitrustingkeuze
 • Voeding
 • Kamperen
 • Waterfilteren
 • Oriënteren en Navigeren
 • Natuurbeleving

Wanneer staat deze reis gepland?

5-7-2024 t/m 7-7-2024
Zomer
Vol

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Surviking beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Nederland
Zuid Limburg

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Start to Hike Weekend foto 2

Foto's van eerdere reizen

Start to Hike Weekend

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

Inbegrepen in het Start to Hike Weekend: 

 • Professionele begeleiding
 • Hike & Trekking maaltijden
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • 2 overnachtingen kamperen
 • Reisgarantie via het VZR garant
 • Surviking Whatsappgroep
 • Surviking Dropbox
 • 1 boom planten bij Trees for All
 • Start to Hike advies
Start to Hike Weekend

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

Het uitrustingpakket voor het Start to Hike Weekend bestaat uit:

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 40,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat zeggen onze klanten?

Irma

Start to Hike weekend meegegaan. Professioneel en inspirerend. Absoluut een aanrader voor iedereen die hiken wilt ervaren! Brian en Maurice, thanks voor een top weekend!!! Volgende wordt Noorwegen !

Noortje

Afgelopen jaar het Start to Hike weekend gedaan bij Surviking. Echt super geregeld en zeer leerzaam! Met twee experts en een groep op pad was het een fijne, gezellige en ook veilige eerste kennismaking met het hiken. Zou zo weer met een reis meegaan zodra ik kan :) Ik ga nu zelf de Dutch Mountain Trail lopen en heb ook bij Surviking gekeken voor mij gear, super service.

Veelgestelde vragen over het Start to Hike Weekend

De reis ernaartoe is goed zelf te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis. De reis is prima met het OV (trein en bus) te doen.

Je kunt ook met de auto reizen naar de camping in de buurt van Gulpen. 

De deelnemer dient een aanbetaling van 30% van de reissom te voldoen, binnen 14 dagen na inschrijving. Hiervoor ontvangt de deelnemer een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Het resterende bedrag (70% van de reissom) dient 6 weken voor aanvang betaald te zijn. Hiervoor ontvangt de deelnemer separaat een factuur met een uiterste betaaldatum 6 weken voor aanvang van de reis.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan Surviking.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Hike ervaring is in principe niet nodig, dat ga je opdoen tijdens deze reis. Zorg wel dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om deze reis prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. 

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

https://www.surviking.nl/contact/contactgegevens

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.