Meerdaagse Trektochten in Scandinavië | Surviking

De mooiste meerdaagse trektochten door de wildernis van Noorwegen, Zweden & Finland

Surviking is gespecialiseerd in het organiseren van de mooiste meerdaagse Hiking & Trekkings door Noorwegen, Zweden en FinlandMeerdere dagen achter elkaar hiken, met een rugzak, in desolate wildernisgebieden waarbij je vrijwel niemand tegenkomt en vervolgens je tent opzetten op de plek die jij wilt met een prachtig uitzicht. Optimale natuurbeleving, dat is waar het om draait bij de Meerdaagse Hiking & Trekkings van Surviking. Wij nemen je mee naar de mooiste uitzichten en laten je Wildkamperen op de mooiste locaties. Door de jarenlange ervaring van ons team met geaccrediteerde WGA Wildernessguides en International Mountain Leaders is Surviking de enige reisorganisatie in Nederland met als expertise, Scandinavië voor Meerdaagse Hiking & Trekkings. We hebben binnen ons teams Noors en Zweeds sprekende Guides die jou meenemen op het avontuur van je leven!

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 100+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale natuurbeleving
 • Unieke Experience
 • Kleine groepen
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Ingmar

ONVERGETELIJKE ERVARING Over bergen, een hoogvlakte, door dalen en bossen, langs meren en door uitgestrekte drassige veengebieden, weg van alle comfort, door weer en wind trekkend… Een fysieke en mentale uitdaging, elkaar helpend waar nodig, ervaren waartoe je in staat bent. Wat een avontuur heeft onze groep onder jullie begeleiding, Maurice en Bob, mogen beleven! Heel veel dank en … tot ziens bij de volgende tocht!

Constantijn

Ik ben in september 2023 mee geweest op de trektocht door Noorwegen. Het was geweldig! Prachtige tocht waar je samen als groep de route bepaalt. Je komt langs bijzondere plekken (bergen, toendra, oerbossen en valleien) waar de standaard paadjes je niet naartoe leiden 😀 Best even spannend (kan ik het ja/nee & ook het weer) maar het ging helemaal prima. Intensief maar met mooie waardevolle ervaringen die het zeker waard maken. Dank aan Bob ook voor de mooie lessen in zelfreflectie 😊 Ik denk dat ik nog een keer ga.

Ian

Fantastische Winter Survival gehad met Surviking. Communicatie vooraf was top, goede tips ter voorbereiding en de begeleiding tijdens de tocht was perfect. Absoluut een aanrader voor iedereen die écht op avontuur wil gaan!

Phil

De Herfst Survive Trektocht in Noorwegen 🇳🇴, georganiseerd door Surviking en uitgevoerd door Maurice & Koen, was top. De aangename en professionele instructeurs hebben er een topmerk van gemaakt !!! Fantastische omgeving en een toffe bende waren een surplus. Dikke pluim voor Surviking 👊🏻 …

Roderick

In maart 2022 mee geweest met de wintertocht in Noorwegen. En dan niet de editie met de overnachtingen in een hut, maar met je eigen tent en slaapzak in je rugzak. Ja, het was wel eens koud en ja, 's nachts wakker worden en dan je adem als condens weer in je gezicht terugkrijgen van je tentdoek. Maar wat een belevenis; van een top ontvangst op de startplek om alle deelnemers te leren kennen van die week, tot onderweg uitleg over kaartlezen, sporen herkennen in de sneeuw, de fases van een kampvuur maken met een paar vonken (geen aansteker!!!) tot de heldere nachten met meer dan 70 kilometer zicht en heldere nachten. Dank je wel team Surviking!

Peter

De Hike Blefjell was een fantastische mooie natuurbeleving met pittige wandelingen. Het programma is een combinatie van hiken, kamp maken, vuur maken, navigeren en relaxen op zijn tijd. Door de kennis en ervaring van Maurise en Koen weer nieuwe dingen over de natuur geleerd. Met deze gidsen kun je de uitdaging veilig aangaan. Top!!!

Hiking en Trekking Scandinavië - Surviking

Meerdaagse trektochten in Scandinavië onder begeleiding van professionals

Al onze Hiking Trektochten, Wildernistrekkings & Expedities zijn met zorg samengesteld en worden begeleid door geacrrediteerde professionals die opgeleid zijn om met kleine groepen zich te verplaatsen door de Noordelijke Wildernis.

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme natuurbeleving. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Scandinavië.

Ga mee op een meerdaagse trektocht door Scandinavië en laat je betoveren door het zeer fraaie bergachtige landschap. Wildkamperen met unieke uitzichten in de wildernis of hiken van hut naar hut waarbij na een actieve dag de houtkachel lekker aankan. Bij Surviking kan het allemaal!

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

Wat kun je verwachten op een Meerdaagse Trektocht?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

Kleine impressie van onze Herfst Survival Trektocht in Noorwegen

 

Benodigdheden voor een Meerdaagse Trektocht in Scandinavië

 • De juiste kleding, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Geschikte uitrusting, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Goede wandelschoenen
 • Een prima conditie, je krijgt van ons advies over de Fysieke Voorbereiding
 • Reisverzekering

Bij de reizen van Surviking kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren, aangepast op de reis.
Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

Maak een afspraak in onze Surviking Pro Shop voor vrijblijvend advies!

Veelgestelde vragen over onze Hiking & Trekkings

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.

De reis ernaartoe is vaak zelf goed te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis. In de infromatiebrochure wordt aangegeven per reis hoe het beste er naartoe te reizen, of in de FAQ van de reis zelf.

De deelnemer dient een aanbetaling van 30% van de reissom te voldoen, binnen 14 dagen na inschrijving. Hiervoor ontvangt de deelnemer een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Het resterende bedrag (70% van de reissom) dient 6 weken voor aanvang betaald te zijn. Hiervoor ontvangt de deelnemer separaat een factuur met een uiterste betaaldatum 6 weken voor aanvang van de reis.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan Surviking.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

 

Bekijk hier alle verhuur items

In principe is ervaring niet vereist. Zorg in ieder geval dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. Met sterren wordt aangegeven hoe zwaar het fysiek en mentaal is vanuit onze perspectief. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om onze reizen prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker 3 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

 

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

Neem contact op

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️