Lapland Kledingadvies | Surviking Pro Shop

Wat is de beste kleding voor de Winter in Lapland?

Yes! Een trip naar Lapland in de Winter! Je hebt een geweldige wintervakantie geboekt bij een reisorganisatie en staat te popelen om een week lang buiten te genieten van de sneeuw en het noorderlicht. Maar voordat je je avontuur begint, vraag je je misschien af: welke kleding moet ik eigenlijk dragen in Lapland? Geen zorgen, we hebben hier het kledingadvies dat je nodig hebt om te overleven in de ijzige kou van Lapland. Als Surviking zijnde zijn we zelf vaak in Scandinavië tijdens onze eigen Trektochten en Expedities en kunnen jouw daarom ook voorzien van het juiste kledingadvies voor de Winter in Lapland.

  • Ideaal voor Lapland Reizen van bijv. NordicBuro ScanbritVoigtANWB etc.
  • Door onze professionals getest in de meest uiteenlopende omstandigheden.
  • Grote voorraad beschikbaar en direct leverbaar.
  • No-nonsense week- en weekendprijzen: alleen betalen voor het gebruik

Overleven in Lapland: De juiste kleding

Bij aankomst in Lapland kun je meteen in de juiste kleding springen. Bij de meeste reisorganisaties krijg je een thermische overall en stevige winterlaarzen voor de excursies zoals, sneeuwscooter rijden of een husky safari. De thermo overall houdt je lekker warm, vooral tijdens de activiteiten buiten. Je draagt 'm over je gewone kleding, en het is je extra schild tegen de bittere kou. Dus geen zorgen, je hoeft geen dure wintersportuitrusting aan te schaffen. Maar wat draag je nou onder die overall? Of wanneer je de overall niet aan hebt? Hier is de ultieme gids om je te helpen met het juiste kledingadvies.

De koude Winters van Lapland

De Winters in Lapland zijn niet mis! De temperaturen variëren van –2º tot –25ºC, en soms gaat het kwik nog verder onder nul. Maar verrassend genoeg voelt het minder koud aan dan je zou denken. De droge kou in Lapland bijt minder hard dan de vochtige kou die je misschien gewend bent. De kans op heldere, droge dagen is groot, en met weinig wind kun je rustig de hele dag buiten ronddolen zonder dat de kou je te pakken krijgt. Zeker met de juiste kleding, opgebouwd in de juiste laagjes ben je klaar voor Winters Lapland.

Het laagjessysteem, zo draag je de juiste kleding voor Lapland

Als je het beste uit je Lapland-avontuur wilt halen, moet je goed voorbereid zijn. Dit betekent goede, functionele kleding die bestand is tegen de elementen. Het weer en je activiteiten bepalen wat je nodig hebt. Gelukkig is het principe van overleven in de kou eenvoudig: het laagjessysteem.

1. Basislaag (Base-layer) - Dit is je eerste verdediging. Thermisch ondergoed dat vocht van je huid wegvoert en je warm houdt. Vermijd katoen; dat houdt vocht vast en koelt je lichaam af. Ga voor synthetisch of wollen thermo-ondergoed dat je droog en warm houdt, ondergoed van Woolpower en Bergans of Norway is hetgeen wij adviseren. Dit verkopen wij ook in de Surviking Pro Shop.

2. Tussenlaag (Mid-layer) - Deze laag houdt je lichaamswarmte vast. Denk aan een fleece, dat lucht vasthoudt en je beschermt tegen de kou. Een wollen trui doet het ook altijd goed. Hoe dikker, hoe warmer, maar onthoud: dikke lagen kunnen ook zwaar zijn. Kies slim en combineer meerdere ‘dunne’ lagen als het echt koud wordt. 

3. Buitenlaag (Shell-layer) - Deze beschermt je tegen de elementen. Een goede buitenlaag houdt wind en water buiten, maar laat vocht van binnenuit ontsnappen. 

Een 3-laags membraan zoals een Gore-Tex Hardshell is aan te raden. Ga je lekker dollen in de sneeuw? Neem dan ook een Hardshell broek. Deze gaat over je normale outdoorbroelk.

4. De ultieme bescherming: De vierde laag - Als je stil zit, uitrust, of gewoon kouwelijk bent aangelegd, heb je nog een extra laag nodig: de vierde laag. Denk aan lekkere dikke donsjas die veel warmte biedt zonder veel gewicht toe te voegen. Deze laag kun je makkelijk meenemen in je rugzak, en als het nodig is, trek je 'm over je andere kleding aan voor extra bescherming.

Handen en voeten: Hou ze warm en droog

Je handen en voeten zijn de uiterste extremiteiten van het menselijk lichaam en die kunnen snel afkoelen, dus zorg ervoor dat ze goed beschermd zijn! Droge, warme handen en voeten zijn essentieel, dus kies wanten in plaats van handschoenen, en zorg ervoor dat ze niet te strak zitten. Idealiter doe je er nog een simpel ‘ouderwets’ wollenhandschoentje onder. 

Goede schoenen zijn ook in Lapland cruciaal – waterdichte sneeuwlaarzen, berg- of wandelschoenen met een goed profiel is de beste keuze hier. Je kunt ze prima gebruiken om te Sneeuwschoenwandelen, maar ook over de paden in de sneeuw heb je dan voldoende grip.

Draag warme dikke wollen sokken in je schoenen en zorg dat de schoenen niet te klein zijn. Te kleine schoenen met te weinig ruimte zorgt voor koude voeten.

Bescherm je hoofd en ogen tegen de kou!

Verlies geen warmte via je hoofd en nek! Een goede muts die je oren en kin bedekt is een must. Gebruik een goede sjaal en/off Buff voor je nek. Evt. een balaclava die over je hoofd heen gaat. 

Een belangrijk item is ook de Zonnebril en/of skibril. De sneeuw weerkaatst UV-straling, dus een goede zonnebril of skibril is onmisbaar met minimaal F3.

Julbo heeft prima Ski- en Zonnebrillen voor winterse activiteiten. In de Surviking Pro Shop verkopen we ook Julbo zonnebrillen.

Overleef de Winter in Lapland in stijl

Met deze kledingtips ben je klaar om de wildernis en de Winter van Lapland te trotseren! Zorg voor de juiste kleding en je bent niet alleen warm en comfortabel, maar ook klaar voor elk avontuur dat op je pad komt. Lapland wacht – ga eropuit en maak herinneringen die je nooit zult vergeten!

Team Surviking helpt je op weg met de juiste kleding en advies voor jouw Lapland avontuur! We hebben complete verhuurpakketten beschikbaar voor Lapland Reizen.
 

Bekijk hier alle Lapland Winter Kleding

Je dient bij ons een offerte aanvraag in d.m.v. het offerteformulier en vertel ons wat je gaat doen, in welke reisperiode en waar je naartoe gaat. Graag ontvangen we ook je postcode en huisnummer zodat we gelijk kunnen beoordelen of we het pakket moeten verzenden als je bijvoorbeeld ver weg woont.

Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op met een passend voorstel. Vaak ontvang je dezelfde dag nog een passende offerte.

Het verhuursysteem maakt gebruik van een gebruiksperiode en een planperiode. De gebruiksperiode is dat je het materiaal gebruikt en de planperiode is dat het bij ons uit de voorraad is, dit zie je ook terug op de offerte.

Je betaald in principe alleen voor de gebruiksperiode.

 

Wij versturen met MyParcel in Nederland en België via (PostNL of BPost). Mocht je kiezen voor verzenden, betaal je de verzendkosten en die van een evt. retourlabel die je per mail toegestuurd krijgt.

Op de dag van verzenden ontvang je een Track & Trace via de mail zodat je het pakket kunt volgen. Je ontvangt de Track & Trace pas zodra het pakket is overgedragen aan PostNL.

Gebruik dezelfde doos om de spullen te retourneren en gelieve geen Ductape gebruiken om de doos dicht te plakken, dan is de doos afgeschreven. We proberen de dozen zo vaak mogelijk te hergebruiken.

Wij houden van no nonsense prijzen en handelen veelal op basis van vertrouwen, op de Scandinavische manier. Als je een week op avontuur gaat, huur je de materialen in de praktijk vaak iets langer nl. 10 of 11 dagen met ophalen en brengen meegerekend. Bij ons betaal je enkel in de basis die week van het gebruik. Het ophalen en brengen, of de reisdagen, stemmen we met elkaar af en hoef je niet te betalen. Mocht het door omstandigheden ietsje langer duren of omdat het beter uitkomt het eerder te halen of terug te brengen is dit vaak geen enkel probleem.

Het verhuursysteem van de Surviking Pro Shop werkt met staffels.

Staffel 0,5 = Weekend

Staffel 1 = 1 Week

Staffel 2 = 2 Weken

Bij Staffel 2 krijg je 10% korting en bij Staffel 3 of meer krijg je 20% korting.

Ja, in principe hanteren wij een borgsom van 50% van de huursom, tenzij het een huursom is die wat hoger uitvalt. Dan nemen wij een borgsom die meer in redelijkheid valt bij het totaalbedrag van de huursom, maar nooit hoger dan 50%. Vaak zul je zien dat het ook lager uitvalt dan de 50%. Als je hebt betaald via ons mollie platform, kunnen we je ook veel makkelijker de borg retourneren. De borg krijg je binnen 7 dagen na het terugbrengen weer retour als alles in orde is.

Als je ons laat weten op welk avontuur je gaat, pakken wij de juiste spullen er voor je bij. Door onze ervaring op onze eigen Trektochten en Expedities in de Noordelijke wildernis kunnen we jou voorzien van het juiste advies en de juiste spullen voor jouw avontuur. We hebben matrialen voor hike & trekkings, ultralight materiaal en zelfs expeditiematerialen voor serieuze expedities diep in Lapland tijdens de winter. Wij hebben echt de juiste spullen voor jouw avontuur!

Wij wassen en drogen onze slaapzakken altijd na gebruik. Ze worden gewassen met speciaal wasmiddel van Nikwax en indien nodig in speciale machines om de kwaliteit te waarborgen.
Je slaapt dus altijd in een frisse slaapzak!

Tevens worden al onze materialen bij terugkomst gecontroleerd, gereinigd en hersteld indien nodig. Intern worden ze ook gelabeld, zodat we ook zelf kunnen zijn wat er wel een niet gedaan is na terugkomst en voor uitgifte. Uiteraard zijn wij ook mensen en maken gelukkig soms ook een foutje. Controleer je items daarom zelf ook altijd voor vertrek. Mocht je dan tocht nog iets tegenkomen, dan fixen we dat nog voor je voordat je op jouw avontuur gaat!

De Surviking Pro Shop is open op zaterdagen van 09:00 - 13:00 en darnaast hebben we nog een 'window' gereserveerd op donderdagen van 18:00 tot 21:00.

We werken het liefst op afspraak, zodat we weten wie wanneer komt. Maak daarom ook een afspraak met ons wanneer je de spullen wilt komen halen of brengen.

Dat kan ook vaak buiten deze genoemde tijden, doordeweeks.

Onze Garmin Inreach devices zijn gekoppeld aan een Professional Flex Basic Abonnement, dit houdt in:

 

Bericht Kosten
Per maand 20 berichten inbegrepen*
Check-in berichten Onbeperkt
Weerbericht basis 1 bericht
Trackingpoints kosten €0,10 per stuk
Premium weerbericht €1,10 per stuk

* In principe belasten wij tracking points en een weerbericht niet door, tenzij bij excessief gebruik. de 20 berichten per maand is ook een indicatie. Onze devices gaan meerdere keren per maand weg en je kunt berichten blijven sturen ook al zit je aan het 'limiet' van 20 berichten. Ook deze belasten wij niet door, tenzij bij excessief gebruik.