Winter Survival Trektocht Noorwegen

Noorwegen Blefjell
v.a. € 995,00 Wat is inbegrepen?

Een geweldige winter hiking trektocht op sneeuwschoenen door Noorwegen met een unieke ervaring om nooit te vergeten!

Altijd al een keer willen sneeuwschoenwandelen door de wildernis in de winter? Wij nemen je mee voor een geweldige sneeuwschoen survival trektocht door het prachtige Noorwegen in winterse omstandigheden. Wij laten je in een enerverende week kennis maken met survival en hiking in de winter. De winterse omstandigheden vragen om een andere aanpak en mindset. Deze tocht zal ook anders zijn qua opzet dan de ‘Herfst’ trektocht. We verplaatsen ons tijdens deze wintertrekking op sneeuwschoenen en lopen van A naar B in ca. 6 dagen. Slapen doen we in een tent, eigen gemaakte quinzee of onder een tarp. In een 6 daagse tocht laten wij jou een prachtige stukje natuur van winters Noorwegen zien. Van prachtige besneeuwde meertjes tot mooie bergtoppen met unieke uitzichten. Hoe maak ik een slaapplek in de buitenlucht in deze omstandigheden?  En hoe maak ik nu een kampvuurtje? Wij vertellen niet alleen hoe je dat zou kunnen doen maar laten je het ook vooral ook zelf doen.

In deze geweldige week wordt je begeleid door een ervaren WGA wildernisgids. Naast de kennis en kunde over het hiken en survivallen heeft deze gids ook de nodige kennis van de natuur in Noorwegen.

Winter Survival Trektocht Noorwegen foto 1

Wat gaan we doen?

We verplaatsten ons, tijdens deze wintertrekking, compleet te voet met een rugzak op de rug en zullen van waypoint naar waypoint lopen. In principe komen we geen bevoorradingspunt tegen en dienen daarom alles zelf mee te nemen. Water is er in de prachtige natuur genoeg te vinden. De afstand die we in deze week afleggen zal ca. 30-40 km zijn. De gemiddelde afstand per dag is ca. 5 / 7km. We sluiten de week af met ‘outdoor cooking’. We maken dan een Noorse Lapskous boven het kampvuur.

Winter Survival Trektocht Noorwegen foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

 • Sneeuwschoenwandelen
 • Wintertrekking
 • Winterkamperen
 • Uitrustingskeuze
 • Vuur maken
 • Water drinkbaar maken
 • Oriënteren en Navigeren
 • Natuurbeleving
 • Outdoor cooking

Wanneer staat deze reis gepland?

22-2-2025 t/m 1-3-2025
€ 995,00
Winter
Nog 2 van de 10 plekken beschikbaar

1-3-2025 t/m 8-3-2025
€ 995,00
Winter
Nog 8 van de 8 plekken beschikbaar

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Surviking beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Noorwegen
Blefjell

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Winter Survival Trektocht Noorwegen foto 2

Foto's van eerdere reizen

Winter Survival Trektocht Noorwegen

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • Professionele begeleiding (WGA guides)
 • Voedselpakket
 • Outdoor cooking
 • Informatieavond
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • 2 overnachtingen in Noorse blokhut
 • Transfers
 • Materiaal om te koken
 • Sneeuwschoenen
 • Wandelstokken
 • Surviking Stanley Thermosbeker
 • Live GPS tracking
 • Reisgarantie via het VZR garant
 • Surviking Community
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Winter Survival Trektocht Noorwegen

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 125,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat zeggen onze klanten?

Ian

Fantastische Winter Survival gehad met Surviking. Communicatie vooraf was top, goede tips ter voorbereiding en de begeleiding tijdens de tocht was perfect. Absoluut een aanrader voor iedereen die écht op avontuur wil gaan!

Roderick

In maart 2022 mee geweest met de wintertocht in Noorwegen. En dan niet de editie met de overnachtingen in een hut, maar met je eigen tent en slaapzak in je rugzak. Ja, het was wel eens koud en ja, 's nachts wakker worden en dan je adem als condens weer in je gezicht terugkrijgen van je tentdoek. Maar wat een belevenis; van een top ontvangst op de startplek om alle deelnemers te leren kennen van die week, tot onderweg uitleg over kaartlezen, sporen herkennen in de sneeuw, de fases van een kampvuur maken met een paar vonken (geen aansteker!!!) tot de heldere nachten met meer dan 70 kilometer zicht en heldere nachten. Dank je wel team Surviking!

Peter

2 keer een Winter survival trektocht gedaan. Geweldige ervaring!

 

Bart

Mooie, uitdagende ervaring. De kennis die nodig is in stukjes aangeleerd krijgen. Zeker een aanrader

 

Cindy

De Winter Survival Trektocht was een bijzondere ervaring. Ondanks dat je zelf aan de slag gaat met oa hout sprokkelen en een vuurput graven voelde het toch als vakantie. Het was fijn om even echt in de sneeuw zijn. De gidsen van Surviking gaven mij een veilig gevoel. Ze weten waar ze het over hebben.

Deirdre

Mooie winter survival tocht op sneeuwschoenen gemaakt in Noorwegen via Surviking. Ik heb genoten van de hele reis. Mooie omgeving en ondanks dat survival hard werken is voelt het zeer ontspannen aan. Ontzettend fijne en mooie tijd gehad tijdens deze trip. Zeker voor herhaling vatbaar!

Thomas

Wat een prachtige ervaring. De manier waarop het team van Surviking reizen organiseert en begeleid is uniek en kan ik een ieder aanraden.

Robert

Prachtige reis, een super mooie ervaring. Heerlijk gewandeld door de sneeuw. Maurice en Frédéric geven je handige tips en informatie tijdens de tocht. Hoe je daar mee om gaat is aan jezelf waardoor je wel een echte survival beleving krijgt. Geweldig

John

Fantastische ervaring onder begeleiding van ervaren gidsen in de mooie natuur van Noorwegen. In één woord geweldig, Maurice bedankt!

Sebas

Deze winter survival biedt je, naast een fantastische ervaring qua natuur en omgeving, een wezenlijke les over jezelf. De begeleiding geeft je alle ruimte om je grenzen te leren kennen en te vergroten en zo je comfortzone uit te breiden en te groeien als individu en als groep. Een ware aanrader voor eenieder die nieuwe paden wil verkennen in het leven en van het gebaande af durft te wijken om zichzelf en anderen echt te ontmoeten.