Glacier & Lakes Trektocht Breheimen

Noorwegen Breheimen
v.a. € 995,00 Wat is inbegrepen?

Een prachtige meerdaagse hike door één van Noorwegen's mooiste stukjes Berg- & Gletsjerlandschap, Breheimen.

Breheimen betekent het 'thuis' van de gletsjers en dat is ook niet voor niets. We hiken en overnachten hier continu met uitizcht op de gletsjers, o.a. de Hardbardsbreen, Fortundalsbreen & de Spørteggbreen. Ondanks dat het Noorwegen is, lijkt het hier toch erg veel op Ijsland. Deze tocht is meer gericht op hiken dan op het survival gedeelte van onze andere reizen. We verplaatsen ons grote delen boven de boomgrens in exposed terrein en we maken redelijk wat hoogtemeters. Vanuit elke hoek heb je deze week zicht op 1 van de gletsjers die dit gebied rijk is.

Glacier & Lakes Trektocht Breheimen foto 1

Wat gaan we doen?

We starten bij de hut Sota Sæter in het Noorden en maken een 'loop' door Breheimen van ca. 70km. We hiken met een rugzak van ca. 65 liter en tussen de 15-20kg. We overnachten in geschikte en windvaste lichtgewicht Trekkerstentjes van Bergans of Norway of in je eigen geschikte tent. Alles wat we deze week nodig hebben zit in onze rugzak, behalve water, want dat is in de Noorse natuur genoeg te vinden. Eten nemen we mee in gevriesdroogde vorm waarbij we alleen met heet water de maaltijden kunnen bereiden. We gaan navigerend op Kaart en Kompas over de Fjell op zoek naar onze volgende bivakplek. We lopen tussen de 8-12 km per dag, en dat is in dit terrein een behoorlijke uitdaging. We starten en sluiten deze week af met een avondmaaltijd in de hut Sota Sæter. 

Ideaal als voorbereiding op deze reis is:

Een keer eeder hebben deelgenomen aan de Herfst Survival Trektocht in Noorwegen of vergelijkbare ervaring.

Glacier & Lakes Trektocht Breheimen foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

 • Hiken door de Scandinavische natuur
 • Uitrustingskeuze
 • Wildkamperen
 • Geologie Gletsjers
 • Water drinkbaar maken
 • Oriënteren en Navigeren
 • Natuurbeleving

Wanneer staat deze reis gepland?

17-8-2025 t/m 23-8-2025
€ 995,00
Zomer
Nog 8 van de 8 plekken beschikbaar

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Surviking beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Noorwegen
Breheimen

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Glacier & Lakes Trektocht Breheimen foto 2

Onze Survikings voor deze reis

Welke guides worden ingepland op deze reis

Foto's van eerdere reizen

Glacier & Lakes Trektocht Breheimen

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • Professionele begeleiding
 • Voedselpakket
 • Informatieavond
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • 2 overnachtingen in Noorse Fjellstue
 • Evt. transfer vanaf bushalte
 • Surviking Stanley Thermosbeker
 • Live GPS tracking
 • Reisgarantie via het VZR garant
 • Surviking Community
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Glacier & Lakes Trektocht Breheimen

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

*Al deze items zijn ook los te koop en/of te huur bij Surviking in de Pro Shop.

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 125,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Veelgestelde vragen over deze reis

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.

De reis ernaartoe is vaak zelf goed te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis. In de infromatiebrochure wordt aangegeven per reis hoe het beste er naartoe te reizen, of in de FAQ van de reis zelf.

De deelnemer dient een aanbetaling van 30% van de reissom te voldoen, binnen 14 dagen na inschrijving. Hiervoor ontvangt de deelnemer een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Het resterende bedrag (70% van de reissom) dient 6 weken voor aanvang betaald te zijn. Hiervoor ontvangt de deelnemer separaat een factuur met een uiterste betaaldatum 6 weken voor aanvang van de reis.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan Surviking.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

 

Bekijk hier alle verhuur items

In principe is ervaring niet vereist. Zorg in ieder geval dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. Met sterren wordt aangegeven hoe zwaar het fysiek en mentaal is vanuit onze perspectief. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om onze reizen prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker 3 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

 

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

Neem contact op