Winterkamperen in Scandinavië

Kamperen bij temperaturen ver onder 0 is de ultieme Winterexperience

Altijd al willen Winterkamperen in Noorwegen, Zweden of Finland? Kamperen in een tent bij temperaturen ver onder 0 is magisch! Met de juiste uitrusting, kennis & kunde is dit ook heel goed te doen. De professionals van Surviking nemen je mee op de mooiste hiking Trektochten, Expedities en wildernistrekkings door NoorwegenZweden & Finland. Op onze Trektochten of Expedities naar Scandinavië staat de ultieme natuurbeleving op nummer 1. Unieke uitzichten, Wildkamperen, Vuur maken en Navigeren. Alles wat je verwacht bij een Survival Trektocht of Expeditie komt aan bod!

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 95+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale beleving
 • Unieke Experience
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Ian

Fantastische Winter Survival gehad met Surviking. Communicatie vooraf was top, goede tips ter voorbereiding en de begeleiding tijdens de tocht was perfect. Absoluut een aanrader voor iedereen die écht op avontuur wil gaan!

Roderick

In maart 2022 mee geweest met de wintertocht in Noorwegen. En dan niet de editie met de overnachtingen in een hut, maar met je eigen tent en slaapzak in je rugzak. Ja, het was wel eens koud en ja, 's nachts wakker worden en dan je adem als condens weer in je gezicht terugkrijgen van je tentdoek. Maar wat een belevenis; van een top ontvangst op de startplek om alle deelnemers te leren kennen van die week, tot onderweg uitleg over kaartlezen, sporen herkennen in de sneeuw, de fases van een kampvuur maken met een paar vonken (geen aansteker!!!) tot de heldere nachten met meer dan 70 kilometer zicht en heldere nachten. Dank je wel team Surviking!

Peter

2 keer een Winter survival trektocht gedaan. Geweldige ervaring!


 

Bart

Mooie, uitdagende ervaring. De kennis die nodig is in stukjes aangeleerd krijgen. Zeker een aanrader

Winterkamperen - Surviking

Winterkamperen in Scandinavië onder begeleiding van professionals

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme winterkampeerbeleving. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Scandinavië .Wil jij graag Winterkamperen in de sneeuw bij temperaturen ver onder 0? Ga dan mee met deze professionals en ambassadeurs van de natuur op bijvoorbeeld de Winter Survival Trektocht in Noorwegen of de Toerlanglauf Winter Experience in Zweden. Welke reis je ook maakt, samen zorgen we voor reis om nooit te vergeten!

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

Winterkamperen in Scandinavië

Wat kun je verwachten?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

Kleine impressie van Winterkamperen in Scandinavië

 

Benodigdheden

 • Juiste kleding en/of uitrusting
 • Reisdocumenten
 • Reisverzekering
 • Goede conditie
 • Goed humeur

Bij de reizen kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren. Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

 

Veelgestelde vragen over Winterkamperen in Scandinavië

De beste maanden om te winterkamperen zijn Februari t/m half April. Dan ligt er volop sneeuw en zijn de dagen al wat langer en het weer wat beter. Uiteraard kan het in principe altijd als er voldoende sneeuw ligt, maar met kortere dagen en extreme omstandigheden kan het minder aangenaam zijn.

Voor het winterkamperen heb je de juiste spullen nodig. Een goede tent, slaapzak en matje zijn een must. Materialen die geschikt zijn voor temperaturen ver onder 0. Surviking heeft zelf een Pro Shop met de juiste spullen om te winterkamperen. 

Hoe koud het er ook uitziet, het valt reuze mee. Vocht is je grootste vijand dus het is vaak kouder op een natte herfstdag dan in de winter met droge sneeuw en kou. Echter, uiteraard je moet de juiste spullen hebben de juiste skills en drills bezitten. Op onze reizen is hier ruim aandacht voor.

Dat ligt er uiteraard aan waar je heen gaat en wanneer. Tijdens onze Wintertochten in Noorwegen hebben we vaak overdag temperaturen iets onder 0 en in de nachten tussen de -5 en -15 graden celsius. In maart is het relatief vaak goed weer in Scandinavië.

Wij adviseren niet om zonder ervaring op eigen houtje te gaan winterkamperen in Scandinavië. De omstandigheden kunnen extreem zijn en weten wat je doet is een vereiste. Ga eerst eens mee met de professionals van Surviking en leer de do’s en don’ts.

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️