Meerdaagse Trektochten in Zweden

De mooiste Hiking & Trekking Trektochten door Zweden

Surviking is dé specialist in meerdaagse trektochten en expedities in Zweden. Wij organiseren Trektochten en Expedities op Ski’s, Sneeuwschoenen, per Kano en uiteraard Hiking. Samen met een groep ga je 6 dagen of langer de wildernis in, onder begeleiding van onze ervaren guides. Geen overvolle wegen en voortdurende drukte meer, maar complete rust. Wij nemen je terug naar onze oorsprong in de wildernis. De prachtige natuur van Zweden, the boreal forest, wordt onze tijdelijke thuisbasis. We slapen in een lichtgewicht trekkerstent of in een comfortabele hangmat onder een tarp midden in de natuur. Mooie uitzichten en unieke ervaringen staan gegarandeerd tijdens deze reizen.

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 95+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale beleving
 • Unieke Experience
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Matthijs

Participated in the Wilderness Trek Sarek 2023 (Sweden) as part of a small group of 6 people with guides Bob and Maurice. The 6 days of (partially) off-track hiking provided a good physical challenge with breathtaking landscapes, notable experiences, and a feeling of solidarity. What I loved most about this trip was the blend between guidance and personal freedom. The guides were there to ensure our safety, provide insight into the local environment, and share their expertise. However, they also encouraged us to forge our own path by letting us explore and make decisions as a group. Surviking’s professionalism was evident in every aspect of the trip, from the comprehensive preparations provided beforehand to the option to rent gear for those in need. Also, the GPS updates on our progress and safety were very much appreciated at home. Thanks again for this memorable trip! Would not hesitate to book another trip with Surviking in the future.

Steven

Geweldige reis naar Zweden met Surviking, deskundige gidsen en over het algemeen geweldige sfeer. Sterk aanbevolen!


 

Willem

Dit is een van die vakanties de je onthoudt en die je bij blijft. Ik had mij spontaan opgegeven, zondar al te veel nadenken. Beettje laten verleiden door de uitdaging. Maar zo vlak voor de reis begon ik mij toch zorgen te maken of dit wel zo 'n goed idee was en of ik dat afzien wel leuk zou vinden. Echter van het begin to t hjet einde was het super gave ervaring. Om mee te beginnen: alkles was super georganiseerd. De leiding is goed, ervaren en zeer toegewijd. En ook belangrijk: echt hele leuke lui. Materiaal was schoon, goed en compleet. Mooiwe booten, goede tent en lekker warme slaapzak. En dan natuurlijk waar je voor komt: het kanoeen, het kamperen en de natuur. Het kanoen is erg leuk en veel minder zwaar dan ik had verwacht. Je bent lekker bezig, elke dag tussen 14 en 20 km gedaan. En dat is echt goed te doen. 1 dag gehad waar we vceel tegenwind hadden en echt moesten werken. Iedereen doet dit, dus zo zwaar is het ook niet, maar iedereen had wel gepresteerd. De natuur is prachtig. De moren, de bossen, zonsondergang, zonsopkomst, de stilte. Wat kan ik hier aan toevoegen. Gewoon doen. Echt een aanrader.

Rein

Prachtige kano-week in Zweden gehad. Indrukwekkende natuur en professionele begeleiding. De route werd aangepast aan de weersomstandigheden en aan het niveau van de deelnemers. Was ik blij mee. De uitrusting die ik bij Surviking gehuurd had voldeed prima. Kwaliteit! Ga zeker nog een keer mee. Ik vond het hardstikke leuk. We hadden ook een leuke groep mensen. Alles was prima geregeld.

Chris

Super ervaring hiken in Noorwegen, en kano varen in Zweden! Prima geregeld door Surviking, absoluut een aanrader!

 

De mooiste trektochten in Zweden onder begeleiding van professionals

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme natuurbeleving. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Zweden.

Ga mee op een meerdaagse trektocht door Zweden en laat je betoveren door het zeer uigestrekte landschap. Wildkamperen met unieke uitzichten in de wildernis of kanoën over prachtige meren waarbij na een actieve dag een vuurtje aankan. Bij Surviking kan het allemaal!

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

Wat kun je verwachten op een trektocht in Zweden?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

Een impressie van onze Kano Trektocht in Zweden

 

Benodigdheden

 • Juiste kleding en/of uitrusting
 • Reisdocumenten
 • Reisverzekering
 • Goede conditie
 • Goed humeur

Bij de reizen kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren. Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

Veelgestelde vragen

Voor een meerdaagse trektocht door Zweden heb je in ieder geval naast goede (wandel)schoenen en kleding een goede trekkerstent, matje, slaapzak en rugzak nodig voor de activiteit die je gaat doen. Surviking biedt per reis een Surviking Uitrusting Pakket aan met daarin de genoemde basiselementen specifiek voor de betreffende reis. De overige materialen worden genoemd in de brochure van de reis onder het kopje 'paklijst'. Uiteraard zijn goede wandelschoenen voor een hike meer van belang dan bij het kanoën.

Dat ligt eraan wat je wilt doen, maar hiken kan in principe het beste vanaf begin Juni t/m half September. Ben je eerder (Mei) dan heb je in de Zweedse bergen nog last van smeltende sneeuw en kun je op veel plekken niet komen. Van Januari t/m April is een zeer geschikte om te sneeuwschoenwandelen of te Toerlanglauf skiën in de Zweedse Fjällen

Je vindt in Zweden uitgestrekte Taigabossen maar zeker ook bergachtige gebieden, de zgn. Fjällen. Aan de grens met Noorwegen in het Noord-Westen vindt je meest ruige landschappen van Zweden. Sarek Nationalpark is misschien met het mooiste wat je kunt beleven en is ook het meest afgelegen stukje wildernis van Scandinavië. Surviking organiseert 1x per jaar een Wildernis Trektocht door Sarek in Zweden.

Zorg voor een goede conditie en dat je spieren en pezen gewend zijn aan de belasting van bergwandelen met een rugzak in het geval van hiken of de belasting op je heupen en hamstrings als je gaat Toerlanglaufen met een Pulka. Je ontvangt van ons een informatieblad met daarin tips en oefeningen om jezelf fysiek voor te bereiden voor de activiteit die je gaat doen. Daarnaast werken we samen met Rayu voor als je behoefte hebt aan 1 op 1 begeleiding om je klaar te stomen fysiek en mentaal voor een Meerdaagse Trektocht.

Het Start To Hike Weekend van Surviking is de ultieme start voor de beginnende hiker, maar ook voor de beginnende kanovaarder is het Start to Paddle Weekend een goed idee. Deze weekenden zijn onderdeel van de Surviking Start to Hike Academy met uiteindelijk als een einddoel een meerdaagse Trektocht door Zweden of Noorwegen. Heb je een goede conditie en ben je fit, dan zou je ook direct mee kunnen op een Meerdaagse Trektocht in Zweden.

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️