Trektochten en Expedities in Finland | Surviking

De meeste uitdagende expedities in Finland

Wij organiseren Trektochten en Expedities op Ski’s, Sneeuwschoenen, per Kano en uiteraard Hiking. Onder begeleiding van onze ervaren guides, ga je samen met een groep 6 dagen lang de wildernis in. We stappen tijdelijk uit onze drukke en technologische wereld, en gaan daarbij terug naar onze oorsprong in de natuur. We delen onze tijdelijke thuisbasis, the boreal forest, met onder andere elanden, lynxen en steenarenden. Unieke ervaringen en mooie uitzichten zijn gegarandeerd tijdens deze reizen.

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 100+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale natuurbeleving
 • Unieke Experience
 • Kleine groepen
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Ingmar

ONVERGETELIJKE ERVARING Over bergen, een hoogvlakte, door dalen en bossen, langs meren en door uitgestrekte drassige veengebieden, weg van alle comfort, door weer en wind trekkend… Een fysieke en mentale uitdaging, elkaar helpend waar nodig, ervaren waartoe je in staat bent. Wat een avontuur heeft onze groep onder jullie begeleiding, Maurice en Bob, mogen beleven! Heel veel dank en … tot ziens bij de volgende tocht!

Pieter

Omdat onze vriendenclub (7 mannen die elkaar al kennen sinds de basisschool) 30 jaar bestond, hebben wij Maurice van Surviking gevraagd om voor ons een onvergetelijk avontuur te organiseren. Dat werd een kano survival tocht in Zweden begin mei 2023. En een avontuur is het geworden! Een geweldige tocht door ongerepte natuur. Soms keihard werken, vaak keihard genieten. Water drinken uit een meer, vuurtje stoken, overnachten op piepkleine eilandjes, gitzwarte koffie uit de perculator, roeien tegen de wind in (en dus soms ook met de wind in de rug)…. Al met al werd het onvergetelijk! Bedankt Maurice!

Harry

Vorig jaar 2022 via Surviking onder begeleiding van Maurice deelgenomen aan een tocht in Noorwegen. Dat was toen een fantastische ervaring die ik nooit weer zal vergeten. Vrij snel daarna dan ook besloten dit jaar mee te gaan naar Zweden voor een uitdagende tocht in een kano in plaats van te voet. Ook deze tocht was geweldig, van eiland naar eiland varen, leuke mensen leren kennen en vooral erg genieten van de uitdagende trip en fantastische ongerepte natuur in Zweden! De volgende reis via Surviking staat alweer in de planning, nu al zin in!

Arthur

2 maanden geleden. Inmiddels drie keer met Surviking op pad geweest, wat een super organisatie. Twee sneeuwschoenen tochten met tent en één keer de herfst kano tocht, heerlijk om een avontuurlijke vakantie hebben zonder dat er van alles moet. De grote lijnen zijn uit gezet en de rest is aan de groep, met Maurice de natuur in zorgt voor rust en avontuur zonder gevaarlijke momenten. Respect hoe Maurice dit bedrijf heeft laten groeien de afgelopen jaren zonder dat het onpersoonlijk wordt, op naar het volgende avontuur met Surviking 🏕️

Constantijn

Ik ben in september 2023 mee geweest op de trektocht door Noorwegen. Het was geweldig! Prachtige tocht waar je samen als groep de route bepaalt. Je komt langs bijzondere plekken (bergen, toendra, oerbossen en valleien) waar de standaard paadjes je niet naartoe leiden 😀 Best even spannend (kan ik het ja/nee & ook het weer) maar het ging helemaal prima. Intensief maar met mooie waardevolle ervaringen die het zeker waard maken. Dank aan Bob ook voor de mooie lessen in zelfreflectie 😊 Ik denk dat ik nog een keer ga.

De beste Trektochten en Expedities in Finland onder begeleiding van professionals

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme natuurbeleving. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Finland.

Ga mee op een meerdaagse expeditie door Finland en laat je betoveren door het zeer fraaie uitgestrekte taiga landschap. Winterkamperen met -25 in een desolate wildernis met unieke uitzichten of kanotochten door de ongerepte wildernis van Fins Lapland.

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

Wat kun je verwachten op een Trektocht of Expeditie in Finland?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

Een impressie van onze Ski Expeditie in Finland

 

 

 

Benodigdheden voor een Trektocht of Expeditie in Finland

 • De juiste kleding, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Geschikte uitrusting, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Goede Ski's, bindingen en schoenen, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Een prima conditie, je krijgt van ons advies over de Fysieke Voorbereiding
 • Reisverzekering

Bij de reizen van Surviking kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren, aangepast op de reis.
Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

Maak een afspraak in onze Surviking Pro Shop voor vrijblijvend advies!

 

Veelgestelde vragen over een Trektocht of Expeditie in Finland

Voor een meerdaagse trektocht door Finland heb je in ieder geval naast goede (wandel)schoenen en kleding een goede trekkers- of expeditietent, matje, slaapzak en rugzak nodig voor de activiteit die je gaat doen. Surviking biedt per reis een Surviking Uitrusting Pakket aan met daarin de genoemde basiselementen specifiek voor de betreffende reis. De overige materialen worden genoemd in de brochure van de reis onder het kopje 'paklijst'. Uiteraard zijn goede wandelschoenen voor een hike meer van belang dan bij het kanoën en voor het Toerlanlaufen heb je speciale Toerlanglaufschoenen nodig.

Dat ligt eraan wat je wilt doen, maar Backcountry Skiën of Toerlanglaufen kan in principe het beste vanaf begin Februari t/m April. Ben je eerder dan is het vaak donker en misschien nog niet voldoende sneeuw. Ben je later dan heb je weer last van smeltende sneeuw. Kanoën kan het beste in de zomermaanden en de vroege herfst.

Je vindt in Finland uitgestrekte taigabossen met veel meren. Aan de grens met Rusland in het Noord-Oosten vindt je Lake Inari in het land van de Sami. Lake Inari is misschien met het mooiste stukje Fins Lapland wat er te vinden is. Surviking organiseert 1x per jaar een Ski Trekking over Lake Inari in Finland.

Ook gaan we vanaf 2025 een kanoneis organiseren over Lake Inari.

Zorg voor een goede conditie en dat je spieren en pezen gewend zijn aan de belasting van bergwandelen met een rugzak in het geval van hiken of de belasting op je heupen en hamstrings als je gaat Toerlanglaufen met een Pulka. Je ontvangt van ons een informatieblad met daarin tips en oefeningen om jezelf fysiek voor te bereiden voor de activiteit die je gaat doen. Daarnaast werken we samen met Rayu voor als je behoefte hebt aan 1 op 1 begeleiding om je klaar te stomen fysiek en mentaal voor een Meerdaagse Trektocht.

Het Start To Hike Weekend van Surviking is de ultieme start voor de beginnende hiker, maar ook voor de beginnende kanovaarder is het Start to Paddle Weekend een goed idee. Deze weekenden zijn onderdeel van de Surviking Start to Hike Academy met uiteindelijk als een einddoel een meerdaagse Trektocht door Zweden of Noorwegen. Heb je een goede conditie en ben je fit, dan zou je ook direct mee kunnen op een Meerdaagse Trektocht in Finland.

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️