Trektochten & avonturen in Nederland | Surviking

Leer hiken met de professionals van Surviking in Nederland

Surviking is dé specialist voor meerdaagse Trektochten door Scandinavië. Maar wij organiseren ook meerdere keren per jaar een Start to Hike weekend in Nederland. Hier maak je kennis met het maken van meerdaagse trektochten en het hiken door heuvelachtig terrein. 

Tijdens het Start to Hike Weekend leren we je de basics van het hiken, maar op de Start to Hike Academy stomen we je klaar voor een meerdaagse trektocht door Noorwegen.

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 100+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale natuurbeleving
 • Unieke Experience
 • Kleine groepen
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Irma

Start to Hike weekend meegegaan. Professioneel en inspirerend. Absoluut een aanrader voor iedereen die hiken wilt ervaren! Brian en Maurice, thanks voor een top weekend!!! Volgende wordt Noorwegen !

Noortje

Afgelopen jaar het Start to Hike weekend gedaan bij Surviking. Echt super geregeld en zeer leerzaam! Met twee experts en een groep op pad was het een fijne, gezellige en ook veilige eerste kennismaking met het hiken. Zou zo weer met een reis meegaan zodra ik kan :) Ik ga nu zelf de Dutch Mountain Trail lopen en heb ook bij Surviking gekeken voor mij gear, super service.

De mooiste trektochten & avonturen in Nederland onder begeleiding van professionals

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme natuurbeleving. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Noorwegen.

Ga mee op een meerdaagse trektocht door Noorwegen en laat je betoveren door het zeer fraaie bergachtige landschap. Wildkamperen met unieke uitzichten in de wildernis of hiken van hut naar hut waarbij na een actieve dag de houtkachel lekker aankan. Bij Surviking kan het allemaal!

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

 

Wat kun je verwachten op een trektocht in Nederland?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

Een impressie van onze Start to Hike Weekend in Nederland

 

Benodigdheden voor een Trektocht in Nederland

 • De juiste kleding, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Geschikte uitrusting, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Goede wandelschoenen
 • Een prima conditie, je krijgt van ons advies over de Fysieke Voorbereiding
 • Reisverzekering

Bij de reizen van Surviking kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren, aangepast op de reis.
Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

Maak een afspraak in onze Surviking Pro Shop voor vrijblijvend advies!

Veelgestelde vragen over een Trektocht in Nederland

De reis ernaartoe is goed zelf te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis. De reis is prima met het OV (trein en bus) te doen.

Je kunt ook met de auto reizen naar de camping in de buurt van Gulpen. 

De deelnemer dient een aanbetaling van 30% van de reissom te voldoen, binnen 14 dagen na inschrijving. Hiervoor ontvangt de deelnemer een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Het resterende bedrag (70% van de reissom) dient 6 weken voor aanvang betaald te zijn. Hiervoor ontvangt de deelnemer separaat een factuur met een uiterste betaaldatum 6 weken voor aanvang van de reis.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan Surviking.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Hike ervaring is in principe niet nodig, dat ga je opdoen tijdens deze reis. Zorg wel dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om deze reis prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. 

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

https://www.surviking.nl/contact/contactgegevens

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.