Huttentochten in Noorwegen

Ontdek Noorwegen tijdens een prachtige huttentocht door de Noorse Fjells

Heerlijk hiken van hut naar hut tijdens een huttentocht in de prachtige natuur van Noorwegen? Dan ben je bij Surviking op het juiste adres! Wij nemen je mee op Huttentrektocht naar Noorwegen waarbij natuurbeleving en de ultieme natuurbeleving op nummer 1 staat. We nemen je mee naar verlaten meren, prachtige bergtoppen en ongerepte natuur! Hiken van hut naar hut is een unieke manier van natuurbeleving waarbij je met het comfort van de hutten kunt genieten van de omgeving. Dit kan tevens in de winter op sneeuwschoenen waarbij je na aankomst weer kunt bijkomen in de hut bij de houtkachel!

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 95+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale beleving
 • Unieke Experience
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Monique

In februari deelgenomen aan de sneeuwschoenentocht in Noorwegen. Heb enorm genoten van de overweldigende natuur. De reis zelf is van het begin tot het eind super geregeld. Voor vragen (van tevoren of tijdens de reis) kun je op elk moment terecht bij Maurice die altijd een passend antwoord en/of oplossing heeft. Deze tocht is goed te doen voor iedereen met in ieder geval een basisconditie. Wat leuk is is dat je al meteen een groepsgevoel krijgt. Je doet het samen, met elkaar. De een haalt hout en stookt het vuur op, de ander haalt sneeuw om te smelten. Ik dacht dat ik het heel koud zou krijgen, maar dat viel reuze mee. Het zgn “laagjes-systeem” met kleding werkt super! Ik kan deze reis echt aanraden aan iedereen die een keer een reis wil maken die je nooit zult vergeten. Mede door de gidsen die veel weten van de omgeving is het voor mij een onvergetelijke ervaring geworden. Ook prijs-kwaliteit verhouding is heel goed. Ik zeg, DOEN!

Fabian

We hebben genoten van een perfect verzorgde hike! Maurice liet ons de mooiste plekken zien van het fantastische landschap rond Blefjell. Hij is een heel aangename gids die zich goed in kon leven in mijn twee kinderen en mij waardoor het voor ons allemaal een hele fijne week was! We willen hem en Surviking zeker aanbevelen!

Kevin

Afgelopen februari meegeweest met huttentocht op sneeuwschoenen. In één woord: Fantastisch! Meerdaagse tocht op zo'n twee uurtjes van Oslo in een prachtig gebied. Goede professionele begeleiding vanuit Surviking en gidsen hadden nog een beetje humor ook ;-) De tocht biedt op verschillende conditieniveau's voldoende uitdaging (enige basisconditie wel vereist). Programma is gevarieerd waardoor iedere dag weer een andere beleving was!

Annet

We hebben een fantastische langlauf tocht in Noorwegen gehad, met hele prettige, gezellige en deskundige begeleiders en een flexibele organisatie. Ook heel fijn dat uitrusting, zoals een donsjas, allemaal gehuurd kon worden zodat we niet voor een eenmalige reis heel veel kosten hoefden te maken. Annet

Berber

Onwijs genoten van de huttentocht op sneeuwschoenen in Noorwegen. De reis omvatte alle elementen: fijne begeleiding, interessante weetjes, fysieke uitdaging en werkelijk adembenemende omgevingen en uitzichten. Zonder twijfel zou ik nog een keer een reis bij Surviking boeken. Dank!

Huttentocht Noorwegen - Surviking

Huttentochten in Noorwegen onder begeleiding van professionals

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme Huttentocht in Noorwegen. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Noorwegen.

Ga mee hiken van hut naar hut in Noorwegen en laat je betoveren door het magische Noorse landschap. Op kaart en kompas dwars over the Fjell, Zwemmen, Vissen of Forel. Bij Surviking kan het allemaal!

Noorwegen kenmerkt zich door een uitstekend huttennetwerk van de DNT, de Noorse Trekkingsvereniging, waarbij Surviking ook is aangesloten. d.m.v. een 'loper' hebben we toegang tot bijna alle hutten in Noorwegen en zijn we dus ook in staat om de meest unieke huttentochten te maken door het prachtige Noorse landschap. Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

 

Huttentochten in Noorwegen - Surviking

Wat kun je verwachten?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

Kleine impressie van onze Sneeuwschoen Huttentocht in Noorwegen

 

Benodigdheden

 

 • Juiste kleding en/of uitrusting
 • Reisdocumenten
 • Reisverzekering
 • Goede conditie
 • Goed humeur

Bij de reizen kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren. Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

 

Veelgestelde vragen over huttentochten in Noorwegen

Huttentochten in Noorwegen zijn het beste te doen in de zomer, herfst en winter. In het voorjaar heb je nog teveel last van smeltende sneeuw(velden). In de winter heb je uiteraard sneeuwschoenen of ski's nodig.

Onze 'routes' zijn met zorg uitgezet door onze professionals. We volgen dan ook niet altijd paden of routes die als zodanig zijn gemarkeerd. Het mooie aan hiken is dat je je eigen route kunt bepalen d.m.v. de kaart om naar de volgende hut te komen.

Er zijn geen specifieke regels voor huttentochten, maar wel ongeschreven regels. Je weigert niemand in een hut, dit kan gevaarlijk zijn en je laat de hut weer netjes achter zoals je deze hebt aangetroffen. Ook mag je niet met je (berg)schoenen de hutten betreden. Uiteraard zijn er wel voorschriften om je te bewegen in de bergen, daar zul je je dan ook aan moeten conformeren.

Nee, Noorwegen heeft een zeer goed netwerk van bemande en onbemande hutten die wordt beheert door de DNT (de Noorse toeristenvereniging). Leden hebben vaak een sleutel (loper). Zonder sleutel kun je de deur niet openen. Als je geluk hebt is er al iemand, maar daarop gokken is risicovol. Surviking heeft de sleutel van de DNT hutten.

We doen huttentochten te voet, op sneeuwschoenen of op ski’s. Voor sneeuwschoenwandelen is in principe geen ervaring vereist en voor het hiken ook niet, maar voor het skien wellicht wel. Wel heb je een prima tot goede condities nodig. Sneeuwschoenwandelen kan zwaar zijn, zeker in de verse sneeuw met een rugzak op je rug. Zorg dat je conditie in orde is. Je ontvangt van ons een informatiebrochure met daarin tips en adviezen over de fysieke voorbereiding.

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️