Onze filosofie

Wij zijn Surviking!

Wij organiseren Trektochten & Expedities in oa. Noorwegen, Zweden en Finland waarbij relatieve laagdrempeligheid en genieten op nummer 1 staat. Wij zijn gespecialiseerd in: 

Je hoeft in onze optiek nl. niet naar Lapland voor een Arctische ervaring of naar het ‘onbereikbare’ Siberië om eens in een Taiga bos te bivakkeren. Wij laten jou vertragen, even weg uit de sleur van de drukke maatschappij. De natuur is te mooi om te negeren, maar toch doen veel mensen dat onbewust.

Tent donker

Onze stijl, met passie

Onze reizen zijn ontstaan uit passie, passie voor de natuur en het vak van wildernisgids en outdoor fotograaf. Of het nu middels het gidsen is, of middels een vette landschapsfoto, wij willen het verhaal van de natuur vertellen!

Wij zoeken zelf onze routes uit, maken zelf de foto’s en filmen ook zelf met een GoPro en een Drone. Wij volgen niet de paden, wij kiezen ons eigen pad.

Op reis met Surviking is beleven en zorgt voor een unieke herinnering!

Uitrusting

Wij regelen een groot deel van de uitrusting, mocht je dit zelf niet hebben. Een rugzak en/of slaapzak kost al gauw een paar honderd euro en dat werpt een behoorlijke drempel op voor iemand die dit voor de eerste keer gaat doen of niet vaak doet.

Tijdens onze reizen kun je gebruik maken van de zgn. Surviking Uitrusting Pakketten die bestaan o.a. uit een tent, slaapmatje, slaapzak, rugzak, brander en wandelstokken. In de winter krijg je van ons ook de sneeuwschoenen in bruikleen.

Surviking is tevens gespecialiseerd in het verhuren van hiking en/of expeditie uitrusting voor particulieren en bedrijven (B2B).

Sneeuw

Gezelschap

Iedereen kan met ons mee mits je, een prima conditie hebt en 18+ bent. Je hoeft echt geen topsporter te zijn. Jong of oud? Het maakt ons niets uit.
Wij houden de groepen klein, ten eerste omdat de footprint van ons verblijf in de natuur dan kleiner is, en ten tweede omdat dit de beleving en de interactie tijdens onze reizen ten goede komt.

Klimaat

Het klimaat is een hot topic, dat weten we bij Surviking als geen ander. Reizen heeft impact en klimaatneutraal reizen bestaat niet.

Tijdens onze reizen geven wij onze klanten mee hoe mooi natuur en kwetsbaar de natuur is en hoe we dit kunnen doorgeven naar een volgende generatie.

We proberen onze impact zo klein mogelijk te houden. Zo is ons Hoofdkwartier voorzien van zonnepanelen en proberen wijzelf zoveel als mogelijk vliegen te vermijden. Ook klanten stimuleren we om te carpoolen en/of zoveel mogelijk het OV te gebruiken.

Geaccrediteerde gidsen

Onze guides zijn gediplomeerde WGA wilderness guides, International Mountain Leaders of IPGA Polar Guides. Wij begeven ons van de paden af, in (semi) remote gebieden. Een wildernis gids is in onze optiek de meest veelzijdige keuze om de klanten een unieke beleving te geven. Het gaat bij ons niet alleen om het hiken of het doel. 

De reis, de manier van onderweg zijn, met oog voor de natuur, is nog veel belangrijker!

Kampvuur

Surviking Promo

 

 

Back to Nature met Surviking