Ski Expeditie Lake Inari Finland

Deze reis staat op dit moment (nog) niet op de planning. Interesse? Laat je e-mail achter en wij nemen contact met je op.

Een prachtige winter expeditie op Backcountry Ski's en een Pulka in Fins Lapland. Lake Inari helemaal in het Noord-Oosten van Fins Lapland is een ware parel!

Inarijärvi is met zijn 1000 vierkante kilometer en meer dan 3000 eilanden een van de wildste en mooiste landschappen van Lapland. Beginnend vanaf een plaats in de buurt van het kleine stadje Ivalo, gelegen aan de zuidkant van het meer, zullen we in 9 dagen naar het noorden Toerlanglaufen tussen de eilanden, om onze bestemming Sevettijärvi te bereiken. We overnachten in tenten. De gelijknamige provincie is de grootste, maar ook dunst bevolkte provincie van Finland. In deze desolate streek is de Sami cultuur nog volop aanwezig in het dagelijks leven. Ver boven de poolcirkel is Lake Inari in de winter een van de beste plekken om het Noorderlicht in Finland te zien.

Ski Expeditie Lake Inari Finland foto 1

Wat gaan we doen?

We gaan op Lake Inari oversteken vanuit het Sami stadje Inari in Oostelijke richting naar Sevettijärvi. We doorkuisen het land van de Sami en dat doen we op Backcountry Ski's met een Pulka. Overnachten doen we in expeditietenten bij temperaturen ver onder 0. Dit is winterkamperen voor gevorderden. Surviking verzorgd een groot deel van de materialen maar je kunt aanvullend een Surviking Uitrusting Pakket huren met daarin de overige essentials die je nodig hebt voor deze reis. WGA Arctic guide Koen Beekman en IPGA Guide Jose Naranjo zullen jullie meenemen op deze winterexpeditie van je leven. Deze reis is uniek en echt een ware parel waarbij je de serene rust van de Noordelijke Wildernis ervaart in het hart van de Sami Cultuur. 

Ski Expeditie Lake Inari Finland foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

Wanneer staat deze reis gepland?

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Surviking beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Finland
Lake Inari

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Ski Expeditie Lake Inari Finland foto 2

Onze Survikings voor deze reis

Welke guides worden ingepland op deze reis

Foto's van eerdere reizen

Ski Expeditie Lake Inari Finland

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • 9 daagse Expeditie
 • Begeleiding WGA & IPGA guide
 • Gebruik Expeditietenten
 • Overige Expeditiematerialen
 • 2x overnachting cabin
 • Transfers op locatie
 • Voedselpakket Adventure Food
 • Surviking Stanley Thermosbeker
 • Live GPS tracking
 • Reisgarantie via het VZR garant
 • Surviking Community
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Ski Expeditie Lake Inari Finland

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

 • BC Toerlanglauf Ski's
 • BC Toerlanglauf schoenen + stokken
 • Donsjas Bergans
 • Pulka + Harnas
 • Expeditieslaapzak
 • Expeditieslaapmat

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 295,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat zeggen onze klanten?

Annet

We hebben een fantastische langlauf tocht in Noorwegen gehad, met hele prettige, gezellige en deskundige begeleiders en een flexibele organisatie. Ook heel fijn dat uitrusting, zoals een donsjas, allemaal gehuurd kon worden zodat we niet voor een eenmalige reis heel veel kosten hoefden te maken. Annet

Haryt

De Ski Trekking Hardangervidda is een echte aanrader! De reis is zeer goed georganiseerd en begeleid. Voor mij was het heerlijk avontuurlijke week zonder zorgen in een prachtige omgeving.

 

Robbert

Samen met Surviking de Hardangervidda in Noorwegen overgestoken. Geweldige vakantie beleeft in een adembenemend gebied, met gezellige medereizigers. Daarbij alle weertypes getrotseerd. Van blauwe luchten vol zon, t/m sneeuwstormen. De avonden in de hutten waren gezellig en comfortabel. Daarbij zelf het geluk gehad om meerdere keren het Noorderlicht te bewonderen. Het huren van de ski’s en skischoenen, bij Surviking was een top pluspunt.

Renaud

In februari 2023 de Hårdangervidda ski trekking met Surviking mee gedaan. Was mijn 2e tocht met Surviking. Maurice en zijn team zijn werkelijk dé experts in dit soort van reizen. Alles is tot in de puntjes geregeld. De voorbereidingen zijn heel professioneel. Van beginner tot ervaren, je ontvangt op maat advies, ondersteuning en begeleiding over kleding, materiaal, fysieke voorbereiding en voeding voorafgaand het avontuur. Tijdens de tocht zijn de gidsen uiterst waakzaam over je veiligheid maar laten ze je ook dit prachtig stukje ongerepte natuur ten volle te ontdekken. Kortom, een fantatische organisatie, heel fijne mensen gepassioneerd en doorwinterd in hun vak. Een echte aanrader!

Veelgestelde vragen over de Ski Trekking Fins Lapland

De beste manier om er naartoe te reizen is vliegen op Ivalo Airport. Surviking verzorgt het transport van Ivalo naar Inari en terug.

Een andere optie is met de auto, maar dat is wel een lang stuk rijden die je over meerdere dagen moet verdelen. Zeker in de winter is dit al een uitdaging op zich.

De deelnemer dient een aanbetaling van 30% van de reissom te voldoen, binnen 14 dagen na inschrijving. Hiervoor ontvangt de deelnemer een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Het resterende bedrag (70% van de reissom) dient 6 weken voor aanvang betaald te zijn. Hiervoor ontvangt de deelnemer separaat een factuur met een uiterste betaaldatum 6 weken voor aanvang van de reis.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan Surviking.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Voor deze reis het zeker nodig om fit te zijn. We Toerlanglaufen ca. 6 a 7 uur per dag met een Pulka door afgelegen gebied. Er is geen ruimte voor blessures. Zorg dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. De Toerlanglauf Winter Experience in Zweden is een ideale opmaat naar deze reis. Zeker omdat je hier ook leert winterkamperen en verplaatsen op ski’s met een Pulka. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om deze reis prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op een goed niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het Toerlanglaufen in Arctisch terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker 5 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

https://www.surviking.nl/contact/contactgegevens

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.