Toerlanglaufen in Scandinavië | Surviking

Prachtige Toerlanglauftochten door Noorwegen, Zweden of Finland.

Een supergave Ski Trektocht of Expeditie op Toerlanglaufski’s door Scandinavië? Dan ben je bij Surviking op het juiste adres! Wij nemen je mee op Trektocht of Expeditie naar Scandinavië waarbij natuurbeleving en de ultieme winterbeleving op nummer 1 staat. Toerlanglaufen of Backcountry skien is een prachtige manier om grote afstanden af te leggen in winterse omstandigheden. Skien is vroeger bedacht in Noorwegen en het Telemarken, met de befaamse Telemark techniek, komt hier dan ook vandaan. Vandaag de dag wordt het in Nederland Toerlanglaufen genoemd. Je kunt fantastische Toerlanglaufen in Noorwegen, Zweden en Finland van hut naar hut, maar ook in Expeditiestijl met een Pulka en Expeditietent.

Je kunt je complete Toerlanglauf Uitrusting Huren bij Surviking!

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 100+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale natuurbeleving
 • Unieke Experience
 • Kleine groepen
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Annet

We hebben een fantastische langlauf tocht in Noorwegen gehad, met hele prettige, gezellige en deskundige begeleiders en een flexibele organisatie. Ook heel fijn dat uitrusting, zoals een donsjas, allemaal gehuurd kon worden zodat we niet voor een eenmalige reis heel veel kosten hoefden te maken. Annet

Haryt

De Ski Trekking Hardangervidda is een echte aanrader! De reis is zeer goed georganiseerd en begeleid. Voor mij was het heerlijk avontuurlijke week zonder zorgen in een prachtige omgeving.

 

Robbert

Samen met Surviking de Hardangervidda in Noorwegen overgestoken. Geweldige vakantie beleeft in een adembenemend gebied, met gezellige medereizigers. Daarbij alle weertypes getrotseerd. Van blauwe luchten vol zon, t/m sneeuwstormen. De avonden in de hutten waren gezellig en comfortabel. Daarbij zelf het geluk gehad om meerdere keren het Noorderlicht te bewonderen. Het huren van de ski’s en skischoenen, bij Surviking was een top pluspunt.

Renaud

In februari 2023 de Hårdangervidda ski trekking met Surviking mee gedaan. Was mijn 2e tocht met Surviking. Maurice en zijn team zijn werkelijk dé experts in dit soort van reizen. Alles is tot in de puntjes geregeld. De voorbereidingen zijn heel professioneel. Van beginner tot ervaren, je ontvangt op maat advies, ondersteuning en begeleiding over kleding, materiaal, fysieke voorbereiding en voeding voorafgaand het avontuur. Tijdens de tocht zijn de gidsen uiterst waakzaam over je veiligheid maar laten ze je ook dit prachtig stukje ongerepte natuur ten volle te ontdekken. Kortom, een fantatische organisatie, heel fijne mensen gepassioneerd en doorwinterd in hun vak. Een echte aanrader!

Toerlanglaufen in Scandinavië onder begeleiding van professionals

Onder leiding van de professionals van Surviking zorgen we voor de ultieme Toerlanglaufbeleving. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Scandinavië. Al onze Toerlanglauf Trektochten & Expedities in Noorwegen, Zweden en Finland zijn met zorg samengesteld en worden begeleid door geacrrediteerde professionals die opgeleid zijn om met kleine groepen zich te verplaatsen door de Noordelijke Wildernis op ski's met evt. een Pulka. Dwars over de desolate fjellgebieden van Zweden en Noorwegen of over het prachtige Lake Inari in Fins Lapland. Ga mee Toerlanglaufen in Scandinavië en laat je betoveren door het magische Winterse landschap. Winterkamperen in de sneeuw bij temperaturen ver onder 0 of sneeuwschoenwandelen van hut naar hut waarbij na een actieve dag de houtkachel lekker aankan. Bij Surviking kan het allemaal!

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

Wat kun je verwachten tijdens het Toerlanglaufen?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Winterkamperen met onze expeditietenten doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen. Als we van hut naar hut skiën, slapen we in prachtige DNT-hutten.

  Tegelijkertijd jouw survival skills leren 

Tijdens onze reizen wordt je begeleid door een International Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het leven in de Noordelijke wildernis.
Navigeren, Snowsafety, Flora & Fauna het komt allemaal voorbij.

Kleine impressie van Toerlanglaufen in Scandinavië

 

Benodigdheden voor het Toerlanglaufen in Scandinavië

 • De juiste kleding, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Geschikte uitrusting, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Goede Ski's, bindingen en schoenen, evt. te huur in de Surviking Pro Shop
 • Een prima conditie, je krijgt van ons advies over de Fysieke Voorbereiding
 • Reisverzekering

Bij de reizen van Surviking kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren, aangepast op de reis.
Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

Maak een afspraak in onze Surviking Pro Shop voor vrijblijvend advies!

Veelgestelde vragen over Toerlanglaufen in Scandinavië

De beste maanden voor Toerlanglaufen in Scandinavië zijn Februari en Maart. Dan ligt er volop sneeuw en zijn de dagen al wat langer en het weer wat beter. Uiteraard kan het in principe altijd als er voldoende sneeuw ligt, maar met kortere dagen en extreme omstandigheden kan het minder aangenaam zijn.

Onze 'routes' zijn met zorg uitgezet door onze professionals. We volgen dan ook niet altijd paden of routes die als zodanig zijn gemarkeerd. Het mooie aan Toerlanglaufen is dat je je eigen pad kunt kiezen en vrijwel overal kunt komen.

Voor het Toerlanglaufen in Scandinavië zijn er geen specifieke regels of voorschriften. Uiteraard zijn er wel voorschriften om je te bewegen in de bergen, daar zul je je dan ook aan moeten conformeren.

Bij Toerlanglaufen hoort sneeuw, veel sneeuw, dus dat kun je dan ook verwachten. In Februari en Maart is het weer over het algemeen vriendelijker met temperaturen net iets onder 0 overdag en in de nachten matige vorst. Let wel, het is en blijft Scandinavië dus ook het weer kan snel omslaan en extreem zijn.

Voor Toerlanglaufen is het handig dat je een (beetje) kunt skien al is het niet perse vereist. Mn. Voor het afdalen is het gevoel van kunnen skien handig, maar 90% van de tijd is het ‘lopen’ op ski’s. Onze ervaring is gemixed, de één stapt er zo op weg zonder ski-ervaring, en de ander moet er heel erg aan wennen. Wel heb je een goede condities nodig. Toerlanglaufen kan zwaar zijn, zeker in de verse sneeuw met een rugzak op je rug of Pulka achter je aan. Zorg dat je conditie in orde is. Je ontvangt van ons een informatiebrochure met daarin tips en adviezen over de fysieke voorbereiding.

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️