JemtlanderSurviking is dealer van het Zweedse merk Jemtlander. Zij maken vanuit hun passie voor het outdoorleven en winterexpedities pulks die geschikt zijn voor arctische (berg)expedities. Ze zijn ietsje breder dan de Noorse concurrent en dat maakt ze stabieler en ze zijn volledig met handschoenen te bedienen. De Jemtlander Pulks zijn mede uitgedacht door de CEO van het hedendaagse Hilleberg uit Zweden.

Jemtlander

Voor een trip in de winter is in de meeste gevallen meer uitrusting nodig vanwege de omstandigheden met kou, wind, sneeuw, etc. Dat is uitdagender in vergelijking met een trip in de zomer bijv. Het vereist meer kleding, eten, drinken en andere veiligheidsuitrusting, zelfs als het een kwestie is van een reis tussen verschillende hutten. Als je er ook voor kiest te winterkamperen, is een dikkere slaapzak en slaapmat ook een vereiste, evenals grotere tenten en meer kookgerei.

Je zou er voor kunnen kiezen om al het materiaal mee te nemen in een rugzak, maar dit wordt erg zwaar en mn op ski's erg instabiel.  In de meeste gevallen is het daarom makkelijker om de bepakking voort te trekken met een Pulk. Als je een rugzak draagt, is het gewicht er altijd, ongeacht of je beweegt of stilstaat. Bij een pulk wordt de last alleen in beweging gevoeld. Zodra je stilstaat, voel je in principe geen gewicht. Daarnaast vermijd je de warmte van de rugzak en word je aanzienlijk minder zweterig op de rug.

Surviking heeft een aantal Jemtlander Pulks in de verhuur en op voorraad voor de verkoop. Kom gerust (op afspraak) een keer langs voor een bakje koffie en vrijblijvend advies.

Jemtlander