Herfst Survival Trektocht Noorwegen

Noorwegen Blefjell
v.a. € 895,00 Wat is inbegrepen?

Een geweldige meerdaagse Hiking & Survival Trektocht door de ongerepte wildernis van Noorwegen

waarbij je teruggaat naar de basis, naar de natuur! Wij nemen jou mee op een geweldige survival trektocht door het prachtige Noorwegen. In deze 6 daagse trektocht laten wij jou een prachtig stukje natuur van Noorwegen zien. Van uitgestrekte Taigabossen tot aan bergmeertjes op de Toendra met unieke vergezichten. Tijdens deze unieke meerdaagse trektocht door de weidse Noorse natuur leren wij jou op een laagdrempelige manier de basics over Hiken & Survivallen. Je slaapplek klaarzetten op een plek met prachtig uitzicht, vuur maken en water filteren voor je avondeten! Dit, en nog veel andere essentiële vaardigheden komen aan bod op deze reis! Wij leren je niet alleen hoe het werkt, maar laten jou het vooral ook zelf doen en ervaren.

Op deze geweldige reis wordt je begeleid door een 2 ervaren Guides. Naast de skills om te overleven in de Noordelijke wildernis beschikt een WGA wildernisgids of International Mountainleader ook over een flinke dosis kennis over de natuur in Noorwegen. Misschien komen de kudde wilde Rendieren tegen, of zien we een Eland! Het zou zomaar kunnen tijdens deze unieke wildernis trektocht!

Herfst Survival Trektocht Noorwegen foto 1

Wat gaan we doen?

We hiken met een rugzak op de rug van ca. 65 liter en tussen de 15-20kg. Vanuit het Zuiden maken we hoogte het gebied in en zullen deels de trails volgen, maar zeker ook de paden verlaten! We trekken Noordwaarts en beginnen met een essentiële skill, het maken van vuur! Dat begint al vanaf de start met het verzamelen van het juiste materiaal. We overnachten in geschikte en windvaste lichtgewicht Trekkerstentjes van Bergans of Norway of in je eigen geschikte tent. Alles wat we deze week nodig hebben zit in onze rugzak,  behalve water, want dat is in de Noorse natuur genoeg te vinden. Eten nemen we mee in gevriesdroogde vorm waarbij we alleen met heet water de maaltijden kunnen bereiden. We gaan navigerend op Kaart en Kompas over de Toendra en de bergen op zoek naar onze volgende bivakplek. We lopen tussen de 8-12 km per dag, en dat is in dit terrein een behoorlijke uitdaging. De totale afstand die we deze week afleggen zal ca. 60 km zijn. We starten en sluiten deze week af met een ‘Outdoor Cooking’ op ons Basecamp, een prachtige camping met ene fantastisch uitzicht! Op het Basecamp slaap je de eerste- en de laatste nacht in een traditionele Noorse Cabin, zo ben je goed uitgerust voordat de reis begint en voordat je weer naar huis vertrekt.

Ideaal als voorbereiding op deze reis is:
Start to Hike Weekend 
of deelname aan de Start to Hike Academy waar deze reis onderdeel van is.

Herfst Survival Trektocht Noorwegen foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

 • Hiken & backpacken door de Scandinavische natuur
 • Uitrustingskeuze
 • Wildkamperen
 • Vuur maken
 • Water drinkbaar maken
 • Oriënteren en Navigeren
 • Natuurbeleving
 • Outdoor cooking

Wanneer staat deze reis gepland?

21-9-2024 t/m 28-9-2024
Herfst
Vol

21-9-2024 t/m 28-9-2024
€ 895,00
Herfst
Nog 7 van de 10 plekken beschikbaar

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Surviking beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Noorwegen
Blefjell

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Herfst Survival Trektocht Noorwegen foto 2

Foto's van eerdere reizen

Herfst Survival Trektocht Noorwegen

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • Professionele begeleiding
 • Voedselpakket
 • Outdoor cooking
 • Informatieavond
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • 2 overnachtingen in Noorse blokhut
 • Transfers 
 • Materiaal om te koken
 • Surviking Stanley Thermosbeker
 • Live GPS tracking
 • Reisgarantie via het VZR garant
 • Surviking Community
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Herfst Survival Trektocht Noorwegen

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

*Al deze items zijn ook los te koop en/of te huur bij Surviking in de Pro Shop en wij werken alleen met top notch materialen die geschikt zijn voor deze omstandigheden.

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 125,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat zeggen onze klanten?

Phil

De Herfst Survive Trektocht in Noorwegen 🇳🇴, georganiseerd door Surviking en uitgevoerd door Maurice & Koen, was top. De aangename en professionele instructeurs hebben er een topmerk van gemaakt !!! Fantastische omgeving en een toffe bende waren een surplus. Dikke pluim voor Surviking 👊🏻 …

Ingmar

ONVERGETELIJKE ERVARING Over bergen, een hoogvlakte, door dalen en bossen, langs meren en door uitgestrekte drassige veengebieden, weg van alle comfort, door weer en wind trekkend… Een fysieke en mentale uitdaging, elkaar helpend waar nodig, ervaren waartoe je in staat bent. Wat een avontuur heeft onze groep onder jullie begeleiding, Maurice en Bob, mogen beleven! Heel veel dank en … tot ziens bij de volgende tocht!

Dani

Geweldige ervaring gehad in Noorwegen, de ideale balans tussen Hiken en Survivallen. Top begeleiding vanuit de gidsen, super professioneel.
 

Jary

Prachtige herfsttocht door de Noorse bergen gemaakt met erg professionele gidsen. Ik heb een hele fijne reis gehad en wil dit zeker nog een keer doen!
 

Joost

Uiteraard hoop je op een mooi weer weekje, maar de natuur laat zich niet kennen. Dankzij de professionaliteit van de organisatie kregen we een mooi deelalternatief voor onze kiezen. Ik zou het zo weer doen (met een tikje beter weer). Super, gezellig, uitdagend en natuurlijk

Rob

Wat een prachtige tocht hebben we gehad! Met professionele, gepassioneerde gidsen die weten wat ze doen en waar ze het over hebben. Zeer de moeite waard, zal voor mij niet de laatste keer zijn...

Guido

Fijne organisatie en professionele sympathieke gids die weet wat ie doet!! Zeer zeker voor herhaling vatbaar. 👍🏼👌🏼 …
 

Noud

Goede begeleiding en geweldige ervaringen op de toch gehad!


 

Robbie

Super genoten van de herfsttrektocht in Noorwegen. Goede begeleiding van Maurice en George. En zeker voor herhaling vatbaar.
 

Ilian

Oh, wat ben ik smoorverliefd geworden op Noorwegen! 6 dagen de wildernis in met elanden en rendieren, bergtoppen en toendravlaktes, regen, wind, mist, sneeuw en kou maar ook hartverwarmende zon, prachtige vergezichten en geen hand voor ogen zien, oploskoffie en vriesdroogmaaltijden, fysieke uitdagingen en ontspanning bij het kampvuur. Had ik al gezegd dat ik verliefd ben? 💚 Surviking is een fijne, betrouwbare, professionele organisatie met kundige gidsen en toch voldoende vrijheid. Absolute aanrader!

Paul

Een geweldige reis achter de rug gehad. Waar beleving van en met de natuur hoog in het vaandel staan. Onder professionele oog wordt je heerlijk vrij gelaten om je eigen ding en tempo te doen. Ze laten je zien hoe je veilig een meerdaagse wandeling kan maken met de leuke en leerzame elementen van survival. Je moet zelf ook over een goede conditie beschikken om de zware rugzak mee te torsen op een bergachtig terrein. Verder zijn de materialen die je kunt huren in zeer goede staat en dat voor een mooie prijs. Verder zou ik het iedereen aanraden die zin heeft in een uitdaging en die goed in een groep kan functioneren. Ik heb echt een geweldige tijd gehad. Als nog bedankt Maurice! En Ashley jij hebt het als stagiair echt goed gedaan. Je was professioneel en heel plezierig in de omgang. Dank jullie wel Surviking. Je ziet me zeker nog eens terug.

Roger

Een fantastische herfsttrektocht Noorwegen gehad, een ervaring om nooit te vergeten. Onder begeleiding van ervaren, professionele gids genoten van schitterende Noorse natuur. Samen met een geweldige groep "back to basic". De gehuurde uitrusting van surviking is zeker een aanrader, topkwaliteit. Ik hoop zeker een volgende tocht met surviking te beleven.

Marco

Deelgenomen aan de Herfst Survival Trektocht. Een fantastische ervaring! Prachtige vergezichten, off track hiking, unofficial tracks, tips & tricks op het gebied van vuur maken en navigatie. Laagdrempelige wijze ervaren welke basics nodig zijn voor een geslaagde hike. Ontspannen sfeer. Ruimte voor vragen. Genieten is het belangrijkste.

Stephan

September 2021 ben ik meegeweest met een Noorwegen hike van Surviking: wat een avontuur! De zeer kundige, gezellige en energieke guides waren een perfecte aanvulling op de prachtige natuur en landschappen. Absoluut een aanrader om aan een reis deel te nemen als je op zoek bent naar avontuur, inspanning, gezelligheid en natuur.

Tim

Wat een fantastische reis heb ik mogen hebben met surviking. Onder leiding van Maurice en George met volle teugen kunnen genieten van een survival/hike ervaring in het prachtige Noorwegen. Mannen met een aanstekelijke energie en een blik vol kennis. Een avontuur om nooit te vergeten. Ik ben zeker nogmaals van de partij.

Harry

Ik heb me met een bepaalde verwachting aangemeld voor deze tocht. Deze verwachtingen zijn ver overtroffen. Maurice en George hebben ons op een geweldige enthousiaste wijze kennis laten maken met het veelzijdige landschap van Noorwegen. Van boreaal wouden en toendra gebieden tot hoog in de bergen, fenomenale uitzichten en een fantastische ervaring die ik nooit meer zal vergeten en die ook zeker voor herhaling vatbaar is! Gr Harry

Anouk

Ik kom net terug van een erg gave herfst survival trektocht in Noorwegen. Wat een fijne week! Lekker doen, met een leuke groep en goede begeleiding (niet teveel, niet te weinig, zelf doen staat centraal). Mijn comfort zone is weer wat opgerekt ;). Maurice en George héél erg bedankt! En Surviking rocks!! (check ze ook voor activiteiten in NL!)

Yassin

Geweldig mooie natuur beleving. Prachtige hike waarbij je veel word geleerd over de natuur en hoe er te overleven. Raad het een ieder aan die opzoek is naar een ander soort vakantie.

Berry

In September 2022 deelgenomen aan de herfst survival hike , onder begeleiding van de enthousiaste gidsen George en Maurice kennis gemaakt met de adembenemende schoonheid van Noorwegen. A A N R A D E R !

Gianni

Herfst survival trektocht gedaan in Noorwegen samen met mijn vrouw. Super ervaring. Super professioneel georganiseerd. Dezelfde tocht ondertussen ook cadeau gedaan aan mijn zoon en we gaan zelf nog een andere tocht doen.

Sem

Ik heb de survivaltocht in Noorwegen gedaan, geweldige ervaring, genoten van de natuur en heel veel geleerd. Absolute aanrader, ik ga zelf zeker nog meer tochten van surviking doen!

Peter

De Hike Blefjell was een fantastische mooie natuurbeleving met pittige wandelingen. Het programma is een combinatie van hiken, kamp maken, vuur maken, navigeren en relaxen op zijn tijd. Door de kennis en ervaring van Maurise en Koen weer nieuwe dingen over de natuur geleerd. Met deze gidsen kun je de uitdaging veilig aangaan. Top!!!

Krista

Geweldige wandel/kampeervakantie in Noorwegen onder begeleiding van twee ervaren gidsen van Surviking. Heerlijk om hele week buiten te zijn met een geweldige groep en enorm veel geleerd!

Constantijn

Ik ben in september 2023 mee geweest op de trektocht door Noorwegen. Het was geweldig! Prachtige tocht waar je samen als groep de route bepaalt. Je komt langs bijzondere plekken (bergen, toendra, oerbossen en valleien) waar de standaard paadjes je niet naartoe leiden 😀 Best even spannend (kan ik het ja/nee & ook het weer) maar het ging helemaal prima. Intensief maar met mooie waardevolle ervaringen die het zeker waard maken. Dank aan Bob ook voor de mooie lessen in zelfreflectie 😊 Ik denk dat ik nog een keer ga.

Kleine impressie van onze Herfst Survival Trektocht in Noorwegen

 

Veelgestelde vragen over deze reis

De reis ernaartoe is goed zelf te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis.

Je kunt met de auto reizen via Denemarken, Zweden en Noorwegen, dit zijn echter veel kilometers. De keuze voor een veerdienst ligt voor de hand. Voor deze reis zijn de volgende veerdiensten aan te raden: 

Emden (D) <==> Kristiansand (NO) - Holland Norway Lines

Hirtshals (DK) <==> Larvik (NO) - Color Line

Hirtshals (DK) <==> Lanegsund (NO) - Fjord Line

Kiel (D) <==> Oslo (NO) - Color Line

Uiteraard is vliegen ook een optie in combinatie met het OV. Voor deze reis is het het handigst als je vliegt op Oslo Gardermoen Airport en het OV neemt naar Notodden Skysstasjon, Hier wordt je opgepikt met de Surviking 4x4 Van. Zorg dat je op Zaterdag in de namiddag aankomt in Notodden. Wij zorgen ook dat je de week erop, op Zaterdag weer op tijd terug in Notodden bent zodat je in de namiddag weer naar huis kunt vliegen.

De deelnemer dient een aanbetaling van 30% van de reissom te voldoen, binnen 14 dagen na inschrijving. Hiervoor ontvangt de deelnemer een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Het resterende bedrag (70% van de reissom) dient 6 weken voor aanvang betaald te zijn. Hiervoor ontvangt de deelnemer separaat een factuur met een uiterste betaaldatum 6 weken voor aanvang van de reis.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan Surviking.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Hike ervaring is in principe niet nodig, dat ga je opdoen tijdens deze reis. Zorg wel dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. We hebben als ideale voorbereiding het Start to Hike Weekend in Nederland waarbij we je de basics meegeven die horen bij het hiken en hier kun je ook je fysieke belastbaarheid testen en trainen. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om deze reis prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker 3 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

https://www.surviking.nl/contact/contactgegevens

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.