Wildernis Trektocht Sarek Zweden

Zweden Sarek
v.a. € 1.295,00 Wat is inbegrepen?

Een geweldige Meerdaagse Trektocht door het laatste stukje Wildernis van Europa in Zweden, Sarek

Wij nemen jou mee op een geweldige wildernis trektocht door het prachtige Sarek in Zweden, ook wel het Alaska van Europa genoemd. In deze 7 daagse trektocht laten wij jou misschien wel het laatste stukje wildernis van Europa zien. Van uitgestrekte valleien met hoge pieken tot aan bergmeertjes in de Toendra met unieke uitzichten. Tijdens deze unieke trektocht door de weidse Zweedse natuur leren wij jou next level hiken. Je tent neerzetten op een super vette plek met een adembenemend uitzicht, water filteren en een brandertje aanzetten voor het avondeten! Dit, en nog veel meer gave onderwerpen komen aan bod in deze week! Wij vertellen niet alleen hoe het zou moeten, maar wij laten het jou vooral ook zelf doen. Dit alles boven de poolcirkel in het fantastische Nationaal Park; Sarek.

In deze geweldige week wordt je begeleid door 2 ervaren WGA wildernisgidsen. Naast de skills om te overleven in de Noordelijke wildernis beschikt een WGA wildernisgids ook over een flinke dosis kennis over de natuur in Zweden. Misschien zie je wel een beer of kom je een rendier tegen? Het zou allemaal kunnen gebeuren tijdens deze trektocht!

Wildernis Trektocht Sarek Zweden foto 1

Wat gaan we doen?

We verplaatsen ons te voet met een rugzak op de rug en zullen vanuit het Westen door Sarek richting het Oosten lopen. We overnachten in een lichtgewichts trekkerstentje buiten in de natuur. We komen geen bevoorradingspunt tegen en dienen daarom onze uitrusting en voedsel zelf mee te dragen. Water is er in de natuur genoeg te vinden. De afstand die we deze week afleggen zal ca. 100 km zijn.

Let op! Zorg dat je fit genoeg bent voor deze trip! Deze reis is voor de gevorderde hiker.

Ideaal als voorbereiding op deze reis is:
Herfst Survival Trektocht Noorwegen

Wildernis Trektocht Sarek Zweden foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

 • Hiken & Backpacking
 • Uitrustingskeuze
 • Wildkamperen
 • Drinkbaar water
 • Oriënteren en Navigeren
 • Natuurbeleving
 • Flore & Fauna
 • Geologie
 • Sami Cultuur

Wanneer staat deze reis gepland?

30-8-2024 t/m 8-9-2024
€ 1.295,00
Herfst
Nog 4 van de 8 plekken beschikbaar

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Surviking beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Zweden
Sarek

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Wildernis Trektocht Sarek Zweden foto 2

Onze Survikings voor deze reis

Welke guides worden ingepland op deze reis

Foto's van eerdere reizen

Wildernis Trektocht Sarek Zweden

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • Professionele gidsen
 • Voedselpakket
 • Informatieavond
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • 2 overnachtingen berghut
 • Transfers (bootjes)
 • Thermosfles
 • Surviking Stanley Thermosbeker
 • Live GPS tracking
 • Reisgarantie via het VZR garant
 • Surviking Community
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Wildernis Trektocht Sarek Zweden

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

*Al deze items zijn ook los te koop en/of te huur bij Surviking in de Pro Shop en wij werken alleen met top notch materialen die geschikt zijn voor deze omstandigheden.

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 125,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat zeggen onze klanten?

Joep

Mee geweest met de Wildernis Trektocht, Sarek 2023. Ik heb veel leuke vakanties meegemaakt, dat gezegd hebbende was Sarek met Survikings mijn meest memorabele vakantie die ik OOIT heb meegemaakt. De combinatie van het adembenemende landschap, intense fysieke inspanning en het groepsverband dat is ontstaan maakte de tocht onvergetelijk. Dank aan onze gidsen Bob en Maurice die het mogelijk hebben gemaakt de tocht vrij en toch veilig hebben gehouden. Cheers

Guus

Geweldig reis door Sarek (Zweden) gemaakt met Surviving. Een groepsreis met veel bewegingsvrijheid, naar je eigen behoeften.
 

Matthijs

Deelgenomen aan de Wilderness Trek Sarek 2023 (Zweden) als onderdeel van een kleine groep van 6 personen met gidsen Bob en Maurice. De 6 dagen (gedeeltelijk) off-track wandelen zorgden voor een goede fysieke uitdaging met adembenemende landschappen, bijzondere ervaringen en een gevoel van saamhorigheid. Wat ik het leukste vond aan deze reis was de mix tussen begeleiding en persoonlijke vrijheid. De gidsen waren er om onze veiligheid te garanderen, inzicht te geven in de lokale omgeving en hun expertise te delen. Ze moedigden ons echter ook aan om ons eigen pad te volgen door ons als groep te laten verkennen en beslissingen te nemen. De professionaliteit van Surviking kwam tot uiting in elk aspect van de reis, van de uitgebreide voorbereidingen die vooraf waren getroffen tot de mogelijkheid om uitrusting te huren voor mensen in nood. Ook de GPS-updates over onze voortgang en veiligheid werden thuis zeer gewaardeerd. Nogmaals bedankt voor deze onvergetelijke reis! Zou niet aarzelen om in de toekomst nog een reis met Surviking te boeken.

Kleine impressie van onze Wildernis Trektocht Sarek

 

Veelgestelde vragen over deze reis

De beste manier om er naartoe te reizen is vliegen op Stockholm Arlanda vanaf Amsterdam en dan met de nachttrein naar Gällivare. Vanaf Gällivare kun je de bus pakken naar Ritsem waar deze reis begint.

Een andere optie is vliegen op Luleå en dan een auto huren, maar deze moet je neerzetten in Kebnats en alsnog de bus nemen naar Ritsem.

De deelnemer dient een aanbetaling van 30% van de reissom te voldoen, binnen 14 dagen na inschrijving. Hiervoor ontvangt de deelnemer een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Het resterende bedrag (70% van de reissom) dient 6 weken voor aanvang betaald te zijn. Hiervoor ontvangt de deelnemer separaat een factuur met een uiterste betaaldatum 6 weken voor aanvang van de reis.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan Surviking.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Voor deze reis is het nodig om fit te zijn. We lopen ca. 6 a 7 uur per dag met een rugzak door afgelegen gebied. Er is geen ruimte voor blessures. Zorg dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. We hebben als ideale voorbereiding het Start to Hike Weekend in Nederland waarbij we je de basics meegeven die horen bij het hiken en hier kun je ook je fysieke belastbaarheid testen en trainen. De Herfst Survival Trektocht in Noorwegen is een ideale opmaat naar deze reis. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om deze reis prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op een goed niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker 5 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

https://www.surviking.nl/contact/contactgegevens

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.