Kanotochten in Scandinavië

Meerdaagse Survival Kanotochten door de ongerepte wildernis van Zweden en Noorwegen!

Surviking biedt gespecialiseerde Meerdaagse Kanotochten aan in de ongerepte wildernis van Scandinavië in Zweden en Noorwegen. Ervaar de ultieme natuurbeleving terwijl je geruisloos over het water beweegt en geniet van adembenemende landschappen. Onze kanotochten voeren je mee naar verlaten meren, onbewoonde eilandjes in Zweden en prachtige bivaklocaties in Noorwegen, midden in de ongerepte natuur. Of je nu in het voorjaar, de zomer of de herfst reist, elk seizoen biedt unieke ervaringen, van het 'explosieve' voorjaar tot kleurrijke herfstlandschappen en de eerste sneeuwvlokken. Ontdek de schoonheid van Scandinavië met Surviking's Meerdaagse Kanotochten.

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 95+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale beleving
 • Unieke Experience
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Pieter

Omdat onze vriendenclub (7 mannen die elkaar al kennen sinds de basisschool) 30 jaar bestond, hebben wij Maurice van Surviking gevraagd om voor ons een onvergetelijk avontuur te organiseren. Dat werd een kano survival tocht in Zweden begin mei 2023. En een avontuur is het geworden! Een geweldige tocht door ongerepte natuur. Soms keihard werken, vaak keihard genieten. Water drinken uit een meer, vuurtje stoken, overnachten op piepkleine eilandjes, gitzwarte koffie uit de perculator, roeien tegen de wind in (en dus soms ook met de wind in de rug)…. Al met al werd het onvergetelijk! Bedankt Maurice!

Harry

Vorig jaar 2022 via Surviking onder begeleiding van Maurice deelgenomen aan een tocht in Noorwegen. Dat was toen een fantastische ervaring die ik nooit weer zal vergeten. Vrij snel daarna dan ook besloten dit jaar mee te gaan naar Zweden voor een uitdagende tocht in een kano in plaats van te voet. Ook deze tocht was geweldig, van eiland naar eiland varen, leuke mensen leren kennen en vooral erg genieten van de uitdagende trip en fantastische ongerepte natuur in Zweden! De volgende reis via Surviking staat alweer in de planning, nu al zin in!

Arthur

Inmiddels drie keer met Surviking op pad geweest, wat een super organisatie. Twee sneeuwschoenen tochten met tent en één keer de herfst kano tocht, heerlijk om een avontuurlijke vakantie hebben zonder dat er van alles moet. De grote lijnen zijn uit gezet en de rest is aan de groep, met Maurice de natuur in zorgt voor rust en avontuur zonder gevaarlijke momenten. Respect hoe Maurice dit bedrijf heeft laten groeien de afgelopen jaren zonder dat het onpersoonlijk wordt, op naar het volgende avontuur met Surviking 🏕️

Bert

Afgelopen week met Surviking een kanotocht gemaakt op de Zweedse meren. Fantastische ervaring.Goed georganiseerd, leuke groep en kundige begeleiding. Een aanrader voor iedereen die Scandinavie eens op een andere wijze wil beleven. Na hiking in Noorwegen was dit de tweede tocht met Surviking. Zeker niet de laatste keer…..

Hans

Supergave 'doe' vakantie. Gezellige kleine groep die van aanpakken weet. Iedereen doet alle taken als hout zoeken, vuur maken, vuur aanhouden, water koken. Prachtige kano routes. Een week lang leven met de elementen. De organisatie was top geregeld. De gidsen hadden verstand van zaken en passen zich prima aan in de groep. Je merkt pas dat ze er zijn als er beslissingen genomen moeten worden, maar ondertussen zien ze alles wat er gebeurd en sturen netjes bij. Een top beleving zo'n kano-survival tocht.

Chris

Super ervaring hiken in Noorwegen, en kano varen in Zweden! Prima geregeld door Surviking, absoluut een aanrader!

 

Marloes

Fantastische kanotocht gemaakt door Zweden. Prachtige natuur, hele fijne groep mensen - van beginnende buitenmensen tot doorgewinterde kampeerders -, en Maurice en Bob weten werkelijk alles over het buiten (over)leven. Wat ik echt top vond, was dat je de kans kreeg dingen zelf te ontdekken, maar ook de mogelijkheid had alles te vragen en te leren. En hoe gaaf is het als je je zelf gevangen visje boven je eigen gemaakte vuurtje kan bereiden en eten bij zonsondergang. En dan voldaan je tentje in te duiken. Echt een aanrader voor iedereen. Surviking: bedankt voor een week die ik niet snel zal vergeten!

Rein

Prachtige kano-week in Zweden gehad. Indrukwekkende natuur en professionele begeleiding. De route werd aangepast aan de weersomstandigheden en aan het niveau van de deelnemers. Was ik blij mee. De uitrusting die ik bij Surviking gehuurd had voldeed prima. Kwaliteit! Ga zeker nog een keer mee. Ik vond het hardstikke leuk. We hadden ook een leuke groep mensen. Alles was prima geregeld.

Albert Dirk

Geweldig mooie kanotocht gehad met Surviking. De eerste dag meteen al een eland gezien. Maurice is een gids die je op je eigen manier laat genieten van de natuur. Niets moet en alles mag. Hij neemt de tijd om al je vragen te beantwoorden. Op naar het volgende avontuur.

Pierre

Erg naar m’n zin gehad. Zit er over te denken om aankomende herfst weer mee te gaan.

 

Linda

Dit was echt een geweldige reis! De kano survival in Zweden (in 2019). Uitgenodigd door mijn schoonzus omdat mijn broer niet mee kon. Op basis van kracht, of ik de 20 a 25 km kanotocht dagelijks er doorheen kon peddelen samen. Dus niet op basis van mijn outdoor ervaring ;-) Maar ook zonder uitgebreide outdoor ervaring kwam ik (wij) er met onze leuke begeleiders en reisgenoten prima doorheen. Dus ben je wel sportief ingesteld en hou je wel iets beleven, dan kan ik je deze tocht aanraden. Het is ook zo mooi daar!! en het is zo'n gave ervaring!! En het is leuk om zo terug te gaan naar basic. Dat was het enige waar ik zenuwachtig voor was, hoe ga ik dat ervaren. Maar je hebt tijdens zo'n reis/tocht niet meer nodig. En went binnen een dag aan de situatie. In tegenstelling tot een "standaard" vakantie, vergeet ik deze reis nooit meer. We waren met 8 mensen (waaronder onze begeleiders Maurice en Erik) en het waren allemaal leuke mensen, heel divers. Heel leuk! Wat een gave ervaring!

Willem

Dit is een vanb die vakanties de je onthoudt en die je bij blijft. Ik had mij spontaan opgegeven, zondar al te veel nadenken. Beettje laten verleiden door de uitdaging. Maar zo vlak voor de reis begon ik mij toch zorgen te maken of dit wel zo 'n goed idee was en of ik dat afzien wel leuk zou vinden. Echter van het begin to t hjet einde was het super gave ervaring. Om mee te beginnen: alkles was super georganiseerd. De leiding is goed, ervaren en zeer toegewijd. En ook belangrijk: echt hele leuke lui. Materiaal was schoon, goed en compleet. Mooiwe booten, goede tent en lekker warme slaapzak. En dan natuurlijk waar je voor komt: het kanoeen, het kamperen en de natuur. Het kanoen is erg leuk en veel minder zwaar dan ik had verwacht. Je bent lekker bezig, elke dag tussen 14 en 20 km gedaan. En dat is echt goed te doen. 1 dag gehad waar we vceel tegenwind hadden en echt moesten werken. Iedereen doet dit, dus zo zwaar is het ook niet, maar iedereen had wel gepresteerd. De natuur is prachtig. De moren, de bossen, zonsondergang, zonsopkomst, de stilte. Wat kan ik hier aan toevoegen. Gewoon doen. Echt een aanrader.

Steven

Geweldige reis naar Zweden met Surviking, deskundige gidsen en over het algemeen geweldige sfeer. Sterk aanbevolen!
 

Kanotochten Zweden Noorwegen - Surviking

Kanoën in Scandinavië onder begeleiding van professionals

Ben je op zoek naar een Meerdaagse Kanotocht door Zweden of Noorwegen? Surviking biedt diverse opties aan, zoals onze Meerdaagse Survival Kanotocht in Zweden tijdens de Lente Editie of de Herfst Editie. Voor een combinatie van kanoën en wandelen, is onze Meerdaagse Kano & Hike Trektocht in Noorwegen een aanrader. Samen zorgen we voor een onvergetelijke reiservaring. Onze professionals staan klaar om jouw ultieme reis te verzorgen. Ben jij er klaar voor?

Kanoën in Scandinavië - Surviking

Wat kun je verwachten?

  Kano & Survival Skills

Tijdens onze kanotochten wordt je begeleid door een Wilderness Guide, hij of zij leert jouw de kneepjes van het Survivallen. Vuur maken, water filteren, navigeren, het komt allemaal voorbij.

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. Weet jij van welk dier de sporen zijn die we tegenkomen?

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn.

Kleine impressie van onze Meerdaagse Survival Kanotocht in Zweden

 

Benodigdheden

 • Juiste kleding en/of uitrusting
 • Reisdocumenten
 • Reisverzekering
 • Goede conditie
 • Goed humeur

Bij de reizen kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren. Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

 

Veelgestelde vragen over Kanoën in Scandinavië

De beste maanden om te Kanoën in Scandinavië zijn Mei en September. Dan mis je de drukte van de zomer en in het voorjaar is het vaak erg goed weer in Zweden en in september geniet je van de Herfstinval en de mooie kleuren.

Onze 'routes' zijn met zorg uitgezet door onze professionals. We volgen dan ook niet altijd de geijkte routes die als zodanig zijn aangegeven. Het mooie aan Kanoën is dat je vrijwel overal heen kunt pedellen. Bij een landtransport, is het altijd even goed om te kijken wat er wel en niet mogelijk is.

Voor het Kanoën in Scandinavië zijn er geen specifieke regels of voorschriften. Kamperen mag overal mits je je houdt aan het allemansrecht en de lokale regelgeving. Uiteraard zorg je ervoor dat je werkt met het ‘leave no trace’ principe.

Kanoën in het voorjaar is vaak erg goed te doen, goed weer en relatief hoge temperaturen. In de zomer opletten met onweersbuien en in de herfst wat meer kans op regen en stormen. De wind is een belangrijke factor tijdens het kanoën. Bij veel wind, kan het gevaarlijk zijn en verstandig zijn om niet te varen.

Voor Kanoën is geen specifieke ervaring niet vereist. Wel heb je een normaal tot goede condities nodig. Je ontvangt van ons een informatiebrochure met daarin tips en adviezen over de fysieke voorbereiding.

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️