Fotoreizen in de Noordelijke Wildernis van Scandinavië

Ben jij avontuurlijk ingesteld en hou je van fotografie? Reis dan met ons mee op 1 van onze fotoreizen door NoorwegenZweden of Finland. We gaan op jacht gaan naar het Noorderlicht in Scandinavië of naar juiste die ene landschapsfoto die je altijd al aan de muur wilde hebben.

Ben je benieuwd naar de foto's van Surviking? Neem dan een kijkje in ons portfolio.

Je kunt je Complete Kleding Uitrusting Huren bij Surviking!

 • Scandinavië specialisten
 • Optimale Natuurbeleving
 • Avontuurlijke reizen door Wildernisgebieden
 • Geaccrediteerde gidsen
 • De beste materialen uit de Surviking Pro Shop

Beoordeeld met een 5/5

op basis van 95+ reviews op Google.

 • Ervaren team met professionals (WGA-, IPGA-, & IML Guides)
 • Onafhankelijke beoordelingen
 • Optimale beleving
 • Unieke Experience
 • Maatwerk reizen

Wat zeggen onze klanten?

Ingmar

ONVERGETELIJKE ERVARING Over bergen, een hoogvlakte, door dalen en bossen, langs meren en door uitgestrekte drassige veengebieden, weg van alle comfort, door weer en wind trekkend… Een fysieke en mentale uitdaging, elkaar helpend waar nodig, ervaren waartoe je in staat bent. Wat een avontuur heeft onze groep onder jullie begeleiding, Maurice en Bob, mogen beleven! Heel veel dank en … tot ziens bij de volgende tocht!

Pieter

Omdat onze vriendenclub (7 mannen die elkaar al kennen sinds de basisschool) 30 jaar bestond, hebben wij Maurice van Surviking gevraagd om voor ons een onvergetelijk avontuur te organiseren. Dat werd een kano survival tocht in Zweden begin mei 2023. En een avontuur is het geworden! Een geweldige tocht door ongerepte natuur. Soms keihard werken, vaak keihard genieten. Water drinken uit een meer, vuurtje stoken, overnachten op piepkleine eilandjes, gitzwarte koffie uit de perculator, roeien tegen de wind in (en dus soms ook met de wind in de rug)…. Al met al werd het onvergetelijk! Bedankt Maurice!

Harry

Vorig jaar 2022 via Surviking onder begeleiding van Maurice deelgenomen aan een tocht in Noorwegen. Dat was toen een fantastische ervaring die ik nooit weer zal vergeten. Vrij snel daarna dan ook besloten dit jaar mee te gaan naar Zweden voor een uitdagende tocht in een kano in plaats van te voet. Ook deze tocht was geweldig, van eiland naar eiland varen, leuke mensen leren kennen en vooral erg genieten van de uitdagende trip en fantastische ongerepte natuur in Zweden! De volgende reis via Surviking staat alweer in de planning, nu al zin in!

Arthur

2 maanden geleden. Inmiddels drie keer met Surviking op pad geweest, wat een super organisatie. Twee sneeuwschoenen tochten met tent en één keer de herfst kano tocht, heerlijk om een avontuurlijke vakantie hebben zonder dat er van alles moet. De grote lijnen zijn uit gezet en de rest is aan de groep, met Maurice de natuur in zorgt voor rust en avontuur zonder gevaarlijke momenten. Respect hoe Maurice dit bedrijf heeft laten groeien de afgelopen jaren zonder dat het onpersoonlijk wordt, op naar het volgende avontuur met Surviking 🏕️

Constantijn

Ik ben in september 2023 mee geweest op de trektocht door Noorwegen. Het was geweldig! Prachtige tocht waar je samen als groep de route bepaalt. Je komt langs bijzondere plekken (bergen, toendra, oerbossen en valleien) waar de standaard paadjes je niet naartoe leiden 😀 Best even spannend (kan ik het ja/nee & ook het weer) maar het ging helemaal prima. Intensief maar met mooie waardevolle ervaringen die het zeker waard maken. Dank aan Bob ook voor de mooie lessen in zelfreflectie 😊 Ik denk dat ik nog een keer ga.

Fotograferen in Scandinavië onder begeleiding van een Wilderness Guide

Onder leiding van Outdoor Fotograaf Maurice van den Boogaard gaan we proberen de Noordelijke Wildernis vast te leggen. De mooiste routes en plekken zijn met zorg uitgezocht om jou een onvergetelijke reis te bieden in de ongerepte natuur van Scandinavië. Meestal verkiezen we hiken en of sneeuwschoenwandelen voor onze fotoreizen en in een enkel geval de auto.

Ga mee op Fotoreis in Scandinavië en laat je betoveren door het magische landschap van de Noordelijke Wildernis. Fotograferen in de sneeuw bij temperaturen ver onder 0 of sneeuwschoenwandelen van hut naar hut waarbij na een actieve dag de houtkachel lekker aankan. Bij Surviking kan het allemaal!

Onze professionals staan voor je klaar voor de ultieme reisbeleving, ben jij er ook klaar voor?

Wat kun je verwachten?

  De natuur op jouw manier ontdekken

Bij Surviking kun je op jouw eigen tempo en interesses de natuur ontdekken. Iedereen kan en mag dat op z'n eigen manier beleven. Natuurbeleving staat bij ons hoog in het vaandel. 

  Navigeren met Kaart en Kompas

We laten jou, als je dat wilt, zelf Navigeren en Oriënteren met kaart en kompas om je weg te vinden door de wildernis. Verdwalen doen we niet en we zorgen altijd dat we 'on track' blijven.

  Een kop koffie/lunch op de meest adembenemende plekken 

We proberen altijd de mooiste plekken te vinden voor onze kleine pauze's (Fika) met een bakje koffie/thee of de lunch. Niets is mooier dan heerlijk genieten van de natuur en het uitzicht tijdens een break.

  Wakker worden op unieke plekken 

Wildkamperen met onze tentjes doen we ook op de mooiste unieke plekken die we met elkaar weten te vinden. We houden van mooie uitzichten met zonsopkomsten en zonsondergangen en uiteraard moet er ook water in de buurt zijn. Soms verkiezen we hutten boven de tent, zeker om te fotograferen kan dit een goede optie zijn.

Een shot van de midwinternacht in Tromsø

Benodigdheden

 • Juiste kleding en/of uitrusting
 • Reisdocumenten
 • Reisverzekering
 • Goede conditie
 • Goed humeur
 • De juiste camera uitrusting

Bij de reizen kun je aanvullend een geschikt Surviking Uitrusting Pakket huren. Tevens beschikt Surviking over een eigen Pro Shop waarbij je advies krijgt van de professionals voor de juiste kleding en uitrusting.

Een klein beetje voorkennis is handig, zeker van je eigen fotoapparatuur. Zorg dat je weet hoe je deze moet bedienen qua sluitertijd, diafragma en ISO waardes.

Neem een Spiegelreflex of Systeemcamera mee. Full-frame, APS-C of Micro Four Third is allemaal prima.
Deze reizen zijn niet bedoeld voor bridgecamera’s en of smartphones.

Zeker, zorg daarom voor de juiste kleding en uitrusting. Je camera kan er wel tegen, maar bij voorkeur een waterresistant systeem. Een goede donsjas en goede handschoenen zijn een must.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Onze Survikings delen voor een unieke ervaring

Onze professionals gaan jaarlijks zelf op trektocht en stellen de reizen met passie samen.
Ze delen graag hun kennis!

Bekijk kennisbank ▶️