Meerdaagse Hike & Kanotocht Noorwegen

Noorwegen Femunden
v.a. € 995,00 Wat is inbegrepen?

Een Meerdaagse Kano & Hike Trektocht in het prachtige Femunden waarbij prachtige uitzichten niet te missen zijn! 


Wij nemen jou mee op een geweldige Meerdaagse Kanotocht door het prachtige Femunden & Isteren in Noorwegen. Wij laten je in een enerverende week kennis maken met het Kanoën, Hiken & Survival. In een 6-daagse tocht laten wij jou een prachtig stukje natuur van Noorwegen zien. Prachtige meren, rivieren en bergen met unieke uitzichten. Tijdens deze kanotocht door de prachtige natuur leren we je de basics over bushcraft, survival en het verplaatsen per Canadese kano en te voet met een rugzak naar de toppen om ons heen. Wij gaan jou verschillende vaardigheden leren, onder andere een slaapplek en een kampvuurtje maken in de buitenlucht. Wij vertellen je niet alleen hoe je dat kan doen, maar wij laten het jou vooral zelf ervaren.

Meerdaagse Hike & Kanotocht Noorwegen foto 1

Wat gaan we doen?

Tijdens deze Meerdaagse Kanotocht in Noorwegen verplaatsen we ons per Canadese Kano. De waterdichte duffle, die onderdeel uitmaakt van ons Surviking Uitrustingspakket, kan in de kano dus die zullen we niet vaak hoeven dragen. We overnachten buiten in de natuur onder een tarp of in een lichtgewicht trekkerstent. Shelters zijn in het gebied niet aanwezig. We komen geen bevoorradingspunt tegen dus dienen daarom alles zelf mee te nemen. Water is er in de natuur meer dan genoeg te vinden. We combineren deze week het kanoën, met hiken en zullen dan ook 2 of 3 keer een mooi day-hike maken naar een top in de buurt. Als de tijd en het weer het toelaat kunnen we er ook voor kiezen om te kamperen in de Noorse bergen en voor een nacht de kano's achter te laten. De totale afstand van de kanotocht in deze week is afhankelijk van het weer en de groep en zal tussen de ca. 60 - 80km zijn. We starten de week met een Outdoor Cooking, waarbij we boven het vuur in een dutch oven wat lekkers maken. In deze geweldige week wordt je begeleid door 2 ervaren WGA wildernisgidsen. Naast de kennis over het Kanoën en Hiken beschikken zij ook over de nodige kennis over de natuur in de Noordelijke Wildernis. Misschien komt u wel een Rendier, Visarend of een Eland tegen, het kan zomaar in deze week.
 

Meerdaagse Hike & Kanotocht Noorwegen foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

 • Meerdaagse Kanotocht
 • Hiken naar de toppen
 • Kanotechnieken
 • Reddingstechnieken
 • Survival Skills
 • Kaart & Kompas
 • Bivakdiscipline
 • Wildkamperen
 • Outdoor cooking
 • Flora en Fauna determinatie
 • en volop genieten van Noorse natuur!

Wanneer staat deze reis gepland?

7-6-2025 t/m 14-6-2025
€ 995,00
Zomer
Nog 6 van de 8 plekken beschikbaar

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Surviking beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Noorwegen
Femunden

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Onze Survikings voor deze reis

Welke guides worden ingepland op deze reis

Foto's van eerdere reizen

Meerdaagse Hike & Kanotocht Noorwegen

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • Professionele begeleiding
 • Voedselpakket
 • Outdoor cooking
 • Informatieavond
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • Transfers
 • 2 overnachtingen BaseCamp
 • Materiaal om te koken
 • Canadese kano inclusief toebehoren
 • Surviking Stanley Thermosbeker
 • Live GPS tracking
 • Reisgarantie via het VZR garant
 • Toegang Surviking Community
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Meerdaagse Hike & Kanotocht Noorwegen

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 125,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat zeggen onze klanten?

Pieter

Omdat onze vriendenclub (7 mannen die elkaar al kennen sinds de basisschool) 30 jaar bestond, hebben wij Maurice van Surviking gevraagd om voor ons een onvergetelijk avontuur te organiseren. Dat werd een kano survival tocht in Zweden begin mei 2023. En een avontuur is het geworden! Een geweldige tocht door ongerepte natuur. Soms keihard werken, vaak keihard genieten. Water drinken uit een meer, vuurtje stoken, overnachten op piepkleine eilandjes, gitzwarte koffie uit de perculator, roeien tegen de wind in (en dus soms ook met de wind in de rug)…. Al met al werd het onvergetelijk! Bedankt Maurice!

Harry

Vorig jaar 2022 via Surviking onder begeleiding van Maurice deelgenomen aan een tocht in Noorwegen. Dat was toen een fantastische ervaring die ik nooit weer zal vergeten. Vrij snel daarna dan ook besloten dit jaar mee te gaan naar Zweden voor een uitdagende tocht in een kano in plaats van te voet. Ook deze tocht was geweldig, van eiland naar eiland varen, leuke mensen leren kennen en vooral erg genieten van de uitdagende trip en fantastische ongerepte natuur in Zweden! De volgende reis via Surviking staat alweer in de planning, nu al zin in!

Arthur

Inmiddels drie keer met Surviking op pad geweest, wat een super organisatie. Twee sneeuwschoenen tochten met tent en één keer de herfst kano tocht, heerlijk om een avontuurlijke vakantie hebben zonder dat er van alles moet. De grote lijnen zijn uit gezet en de rest is aan de groep, met Maurice de natuur in zorgt voor rust en avontuur zonder gevaarlijke momenten. Respect hoe Maurice dit bedrijf heeft laten groeien de afgelopen jaren zonder dat het onpersoonlijk wordt, op naar het volgende avontuur met Surviking 🏕️

Bert

Afgelopen week met Surviking een kanotocht gemaakt op de Zweedse meren. Fantastische ervaring.Goed georganiseerd, leuke groep en kundige begeleiding. Een aanrader voor iedereen die Scandinavie eens op een andere wijze wil beleven. Na hiking in Noorwegen was dit de tweede tocht met Surviking. Zeker niet de laatste keer…..

Hans

Supergave 'doe' vakantie. Gezellige kleine groep die van aanpakken weet. Iedereen doet alle taken als hout zoeken, vuur maken, vuur aanhouden, water koken. Prachtige kano routes. Een week lang leven met de elementen. De organisatie was top geregeld. De gidsen hadden verstand van zaken en passen zich prima aan in de groep. Je merkt pas dat ze er zijn als er beslissingen genomen moeten worden, maar ondertussen zien ze alles wat er gebeurd en sturen netjes bij. Een top beleving zo'n kano-survival tocht.

Chris

Super ervaring hiken in Noorwegen, en kano varen in Zweden! Prima geregeld door Surviking, absoluut een aanrader!

 

Marloes

Fantastische kanotocht gemaakt door Zweden. Prachtige natuur, hele fijne groep mensen - van beginnende buitenmensen tot doorgewinterde kampeerders -, en Maurice en Bob weten werkelijk alles over het buiten (over)leven. Wat ik echt top vond, was dat je de kans kreeg dingen zelf te ontdekken, maar ook de mogelijkheid had alles te vragen en te leren. En hoe gaaf is het als je je zelf gevangen visje boven je eigen gemaakte vuurtje kan bereiden en eten bij zonsondergang. En dan voldaan je tentje in te duiken. Echt een aanrader voor iedereen. Surviking: bedankt voor een week die ik niet snel zal vergeten!

Rein

Prachtige kano-week in Zweden gehad. Indrukwekkende natuur en professionele begeleiding. De route werd aangepast aan de weersomstandigheden en aan het niveau van de deelnemers. Was ik blij mee. De uitrusting die ik bij Surviking gehuurd had voldeed prima. Kwaliteit! Ga zeker nog een keer mee. Ik vond het hardstikke leuk. We hadden ook een leuke groep mensen. Alles was prima geregeld.

Albert Dirk

Geweldig mooie kanotocht gehad met Surviking. De eerste dag meteen al een eland gezien. Maurice is een gids die je op je eigen manier laat genieten van de natuur. Niets moet en alles mag. Hij neemt de tijd om al je vragen te beantwoorden. Op naar het volgende avontuur.

Pierre

Erg naar m’n zin gehad. Zit er over te denken om aankomende herfst weer mee te gaan.

 

Linda

Dit was echt een geweldige reis! De kano survival in Zweden (in 2019). Uitgenodigd door mijn schoonzus omdat mijn broer niet mee kon. Op basis van kracht, of ik de 20 a 25 km kanotocht dagelijks er doorheen kon peddelen samen. Dus niet op basis van mijn outdoor ervaring ;-) Maar ook zonder uitgebreide outdoor ervaring kwam ik (wij) er met onze leuke begeleiders en reisgenoten prima doorheen. Dus ben je wel sportief ingesteld en hou je wel iets beleven, dan kan ik je deze tocht aanraden. Het is ook zo mooi daar!! en het is zo'n gave ervaring!! En het is leuk om zo terug te gaan naar basic. Dat was het enige waar ik zenuwachtig voor was, hoe ga ik dat ervaren. Maar je hebt tijdens zo'n reis/tocht niet meer nodig. En went binnen een dag aan de situatie. In tegenstelling tot een "standaard" vakantie, vergeet ik deze reis nooit meer. We waren met 8 mensen (waaronder onze begeleiders Maurice en Erik) en het waren allemaal leuke mensen, heel divers. Heel leuk! Wat een gave ervaring!

Willem

Dit is een vanb die vakanties de je onthoudt en die je bij blijft. Ik had mij spontaan opgegeven, zondar al te veel nadenken. Beettje laten verleiden door de uitdaging. Maar zo vlak voor de reis begon ik mij toch zorgen te maken of dit wel zo 'n goed idee was en of ik dat afzien wel leuk zou vinden. Echter van het begin to t hjet einde was het super gave ervaring. Om mee te beginnen: alkles was super georganiseerd. De leiding is goed, ervaren en zeer toegewijd. En ook belangrijk: echt hele leuke lui. Materiaal was schoon, goed en compleet. Mooiwe booten, goede tent en lekker warme slaapzak. En dan natuurlijk waar je voor komt: het kanoeen, het kamperen en de natuur. Het kanoen is erg leuk en veel minder zwaar dan ik had verwacht. Je bent lekker bezig, elke dag tussen 14 en 20 km gedaan. En dat is echt goed te doen. 1 dag gehad waar we vceel tegenwind hadden en echt moesten werken. Iedereen doet dit, dus zo zwaar is het ook niet, maar iedereen had wel gepresteerd. De natuur is prachtig. De moren, de bossen, zonsondergang, zonsopkomst, de stilte. Wat kan ik hier aan toevoegen. Gewoon doen. Echt een aanrader.

Steven

Geweldige reis naar Zweden met Surviking, deskundige gidsen en over het algemeen geweldige sfeer. Sterk aanbevolen!