Sneeuwschoen Huttentrektocht Noorwegen

Noorwegen Skrim- Sauheradfjell
v.a. € 995,00 Wat is inbegrepen?

Verken de ongerepte natuur van Noorwegen met onze unieke sneeuwschoenhuttentocht!

Ontdek gedurende vijf dagen de adembenemende schoonheid van het winterlandschap, van uitgestrekte Taigabossen tot besneeuwde bergtoppen met spectaculaire uitzichten. Tijdens deze avontuurlijke tocht ligt de focus op sneeuwschoenwandelen en het genieten van de winterse pracht. Laat je begeleiden door een ervaren WGA wildernisgids, klaar om je mee te nemen door de Noorse wildernis en je te laten kennismaken met de rijke natuurlijke omgeving. Wie weet spot je zelfs een steenarend of kom je een eland tegen tijdens deze onvergetelijke trektocht! Boek nu voor een memorabele ervaring.

Sneeuwschoen Huttentrektocht Noorwegen foto 1

Wat gaan we doen?

We verplaatsen ons te voet met een dagrugzak op de rug en zullen van hut naar hut wandelen op sneeuwschoenen. We overnachten in de hutten. We komen geen bevoorradingspunt tegen en dienen daarom onze uitrusting en voedsel zelf mee te dragen. Water is er in de Noorse natuur genoeg te vinden. De afstand die we deze week afleggen zal ca. 50 km zijn. De gemiddelde afstand per dag is ca. 8 á 12 km. We beginnen en eindigen deze week met een overnachting in een hotel waarbij diner en ontbijt zijn inbegrepen.

Sneeuwschoen Huttentrektocht Noorwegen foto 2

Wat komt er zoal aan bod?

 • Sneeuwschoenwandelen
 • Hiken & backpacken
 • Oriënteren en Navigeren
 • Het Noorse huttenleven
 • Huttendiscipline
 • Vuur maken
 • Natuurbeleving
 • Een fysieke prikkel

Wanneer staat deze reis gepland?

23-2-2025 t/m 1-3-2025
€ 995,00
Winter
Nog 7 van de 8 plekken beschikbaar

Staat er geen reis tussen voor de datum dat jij graag weg zou willen?
Bekijk onze kalender met alle geplande reizen

Garantie

Deze boeking valt onder de garantieregeling VZR Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van VZR Garant. Surviking beschikt hiermee over de wettelijk verplichte bescherming om u terug te betalen en, indien het vervoer in de pakketreis is inbegrepen, te repatriëren ingeval van financieel onvermogen. Meer informatie over VZR Garant vindt u op www.vzr-garant.nl.

Garantie

Trees for All

Met jouw boeking doneer je 2 bomen op projecten van Trees for All in Nederland en het Buitenland.

Garantie

Waar vindt de reis plaats?

Noorwegen
Skrim- Sauheradfjell

Hoe zwaar is deze reis?

Mentale fitheid

Fysieke fitheid

Sneeuwschoen Huttentrektocht Noorwegen foto 2

Onze Survikings voor deze reis

Welke guides worden ingepland op deze reis

Foto's van eerdere reizen

Sneeuwschoen Huttentrektocht Noorwegen

Wat zit er bij deze reis inbegrepen?

 • Professionele begeleiding
 • Voedselpakket
 • Sneeuwschoenen
 • Wandelstokken
 • Informatieavond
 • Informatie fysieke voorbereiding
 • 2x Hotelovernachting
 • 2x Ontbijtbuffet hotel
 • 2x Diner 
 • 4x overnachting Noorse Berghut
 • Transfers
 • Surviking Stanley Thermosbeker
 • Live GPS tracking
 • Reisgarantie via het VZR garant
 • Surviking Community
 • Surviking Dropbox
 • 2 bomen planten bij Trees for All
Sneeuwschoen Huttentrektocht Noorwegen

Wat zit er in het Survival Uitrusting Pakket?

*Al deze items zijn ook los te koop en/of te huur bij Surviking in de Pro Shop en wij werken alleen met top notch materialen die geschikt zijn voor deze omstandigheden.

De kosten voor dit pakket in bruikleen zijn € 95,00
(wordt apart gefactureerd voor vertrek)

Wat zeggen onze klanten?

Kevin

Afgelopen februari meegeweest met huttentocht op sneeuwschoenen. In één woord: Fantastisch! Meerdaagse tocht op zo'n twee uurtjes van Oslo in een prachtig gebied. Goede professionele begeleiding vanuit Surviking en gidsen hadden nog een beetje humor ook ;-) De tocht biedt op verschillende conditieniveau's voldoende uitdaging (enige basisconditie wel vereist). Programma is gevarieerd waardoor iedere dag weer een andere beleving was!

Berber

Onwijs genoten van de huttentocht op sneeuwschoenen in Noorwegen. De reis omvatte alle elementen: fijne begeleiding, interessante weetjes, fysieke uitdaging en werkelijk adembenemende omgevingen en uitzichten. Zonder twijfel zou ik nog een keer een reis bij Surviking boeken. Dank!

Anja

Een onvergetelijke ervaring, sneeuwschoen tocht in Noorwegen van hut naar hut. Adembenemende uitzichten, back to basic, fysieke uitdaging, mentaal sterker. Goed georganiseerd en professionele gidsen. Super genoten en zal voor andere uitdagingen zeker weer voor deze organisatie kiezen.

Niels

De sneeuwschoen huttentocht was briljant! Goede fysieke inspanning in een prachtige omgeving! Veel geleerd van gids Maurice 👍👍 …

Kleine impressie van onze Sneeuwschoen Huttentocht in Noorwegen

 

Veelgestelde vragen over deze reis

De reis ernaartoe is goed zelf te organiseren en je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor de heen- en terugreis.

 

Je kunt met de auto reizen via Denemarken, Zweden en Noorwegen, dit zijn echter veel kilometers. De keuze voor een veerdienst ligt voor de hand. Voor deze reis zijn de volgende veerdiensten aan te raden: 

Hirtshals (DK) <==> Larvik (NO) - Color Line

Hirtshals (DK) <==> Lanegsund (NO) - Fjord Line

Kiel (D) <==> Oslo (NO) - Color Line

 

Uiteraard is vliegen ook een optie in combinatie met het OV. Voor deze reis is het het handigst als je vliegt op Oslo Gardermoen Airport en het OV neemt naar Notodden Skysstasjon. Vanaf hier kun je lopend naar het Hotel (500m).

De deelnemer dient een aanbetaling van 30% van de reissom te voldoen, binnen 14 dagen na inschrijving. Hiervoor ontvangt de deelnemer een factuur met een betaaltermijn van 14 dagen. Het resterende bedrag (70% van de reissom) dient 6 weken voor aanvang betaald te zijn. Hiervoor ontvangt de deelnemer separaat een factuur met een uiterste betaaldatum 6 weken voor aanvang van de reis.Voor alle boekingen geldt dat de volledige reissom voor vertrek betaald dient te zijn aan Surviking.

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt [Naam onderneming] gebruik van de garantieregeling VZR Garant (www.vzr-garant.nl). U kunt dit controleren via de deelnemerspagina van de website van VZR Garant. Binnen de grenzen van de Garantieregeling (te vinden op de website van VZR Garant) is de garantie van VZR Garant van toepassing. In de Garantieregeling leest u op welk (reis)aanbod de garantie van VZR Garant exact van toepassing is en wat deze garantie inhoudt. Wanneer diensten door financieel onvermogen van [Naam onderneming] niet worden verleend, kunt u contact opnemen met VZR Garant, gevestigd aan de Torenallee 20, 5617 BC te Eindhoven, Nederland, via info@vzr-garant.nl of +31 (0)85 13 07 630.

Surviking is gespecialiseerd in het verhuren van de juiste materialen voor al onze avonturen en die van anderen. Voor deze reis hebben we een uitrustingspakket samengesteld die past bij deze reis met de juiste materialen. Je kunt bij de Surviking Pro Shop ook alle items los huren en/of kopen. Wij helpen je graag bij het maken van de voor jouw juiste keuze. Je kunt altijd gratis een 1 op 1 afspraak maken in onze Pro Shop of even contact met ons opnemen.

https://www.surviking.nl/pro/verhuur

Hike ervaring is in principe niet nodig, dat ga je opdoen tijdens deze reis. Zorg wel dat je voldoende fit bent en je spieren en pezen getraind zijn aan de fysieke belasting mn. in de benen, enkels en knieën. We hebben als ideale voorbereiding het Start to Hike Weekend in Nederland waarbij we je de basics meegeven die horen bij het hiken en hier kun je ook je fysieke belastbaarheid testen en trainen. Na het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden.

Fitheid is belangrijk, maar dat is eigenlijk voor alles zo. Om deze reis prima aan te kunnen is het belangrijk dat jouw fysieke- maar ook jouw mentale weerbaarheid op voldoende niveau is. Het kan bijv. slecht weer zijn en oncomfortabelheden vragen om mentale weerbaarheid. Het wandelen in bergachtig terrein is lastig te trainen in Nederland. Bij het boeken ontvang je van ons een fysiek voorbereidingsblad met handvatten over hoe je fysiek voor te bereiden. Ook werken wij samen met Rayu om deelnemers klaar te stomen, fysiek en mentaal voor dit soort reizen. 

Wij vinden dat je zeker 3 dagen achter elkaar door heuvelachtig terrein een afstand van 15-20km moet kunnen lopen met een rugzak van 15kg zonder fysieke problemen. Blaren en kleine pijntjes horen er een beetje bij. Twijfel je over je eigen fitheid? Neem dan even contact met ons op.

Surviking kan je helpen en adviseren in de fysieke en mentale voorbereiding van deze reis. We organiseren een Start to Hike Weekend of zelfs een complete Start to Hike Academy waarin we je van scratch af aan meenemen om te leren hiken. We kunnen tevens de hulp van Rayu inroepen. Zij is gespecialiseerd om mensen d.m.v. 1 op 1 persoonlijke begeleiding fysiek en mentaal voor te bereiden op de reizen van Surviking.

Leeftijd vinden wij niet zo heel belangrijk, wel is het zo dat een deelnemer in principe minimaal 18 jaar moet zijn voor onze reizen. Bij jonger is het altijd onder supervisie van een volwassene. Zorg dat je voldoende fit bent, dat is vaak belangrijker dan enkel en alleen de leeftijd opzicht. Er gaan mensen mee van 18 t/m 65 jaar oud.

Bij het boeken van de reis kun je je medische relevante zaken meegeven. Allergiëen zijn daar een voorbeeld van. We zullen dan met het samenstellen van het voedselpakket rekening houden met jouw allergiëen. Bij twijfel over hoe te handelen, nemen we voor de zekerheid even contact met je op. Onze voedselpakketten zijn van Adventure Food en middels de bijbehorende allergiekaart, kunnen we de juiste maaltijden voor je kiezen. Daarnaast kunnen we ook kiezen voor een ander merk, met andere ingrediënten.

Zeker, dat vinden we zelfs erg leuk! Neem even contact op via ons contact formulier of onze whatsapp button om een afspraak met ons te maken. Je bent van harte welkom!

https://www.surviking.nl/contact/contactgegevens

Het gebeurt niet vaak dat we niet voldoende deelnemers hebben voor een reis, maar mocht het onverhoopt toch zo zijn, dan annuleren we de reis en krijg je de (aan)betaling volledig teruggestort vanuit STO-Garant. Ook ontvang je dan een formele annulering vanuit Surviking. We zullen ons best doen om de reis doorgang te laten vinden en in het geval van een annulering dit ca. 4-6 weken van te voren te laten weten.